Fredrik Tideman

In Flames plockade med hela arsenalen till Bråvalla

In Flames
Bråvalla
2015-06-25

Första året spelade In Flames på Bråvallas stora scen, några timmar innan Rammstein skulle inta densamma. Då var det en nedskalad show göteborgarna bjöd på – de var tvungna, vilket Anders Fridén också kommenterade. I år är förutsättningarna annorlunda. Den här gången är det In Flames som är sist ut på stora scenen på torsdagskvällen, och den här gången har de med sig hela arsenalen.

Mitt intresse för In Flames har svalnat med de senaste skivorna, men när de plockar fram det bästa de har ur påsen går det inte att inte imponeras av låtkatalogen. ”Vill ni höra fler hits?” frågar Fridén och det är precis vad bandet levererar. Ackompanjerade av pyro och en fantastiskt snygg ljusshow (som allra mest kommer till sin rätt i suggestiva The chosen pessimist).

Det är publikfriande – hade jag varit ett större fan hade jag antagligen som kollega Mjörnberg önskat lite låtar som inte varit så vanliga i livesammanhang de senaste åren – men det är ju inte helt fel på en festival. Publiken käkar setlisten med hull och hår.

In Flames är långt från mitt favoritband, men här bjuder de på en show som är underhållande från start till mål. Det är ett gott betyg i min bok.

 

Låtlista

Only for the weak

Everything’s gone

Bullet ride

Where the dead ships dwell

Paralyzed

With eyes wide open

Alias

Deliver us

Cloud connected

Drifter

The chosen pessimist

The quiet place

Delight and angers

Rusted nail

The mirrors truth

Take this life

My sweet shadow