Segertåget går men Maskinen har hoppat av

Maskinen
Bråvalla
2015-06-26

Sen den där lägenhetskrashningen har jag ju upprepade gånger sagt att jag är lite sur på Maskinen. Delar av av dom iallafall. Så igår tänkte jag att vi skulle ha lite ”making up koncert”.
Sådär som man brukar ha i ett förhållande ibland.

Jag var nog ensam att tänka så. Iklädd min finaste negligé låg jag där vackert på sängen och väntade på att bli hänförd, uppmjukad, fjäskad för och framför allt f ö r f ö r d och tagen med storm.

Det finns nåt som heter att tänka efter före.
Maskinen mjukar inte upp någon. Fjäskar inte eller ber om ursäkt.

Så inte heller denna gången.

När vi väntade på att Maskinen skulle komma upp på scenen fick vi stirra på ett 30-tal skyltdockor iklädda Maskinen-merch och LED-lysnade ögon. Ganska obehagliga faktiskt. Det fanns nog fler än jag som misstänkte att grabbarna gömde sig däribland. Men även där hade jag fel.

Hur var det nu då?
Jo, spelningen var OK. Men egentligen inte mycket mer – och med
Joy kom in och gästspelade en rätt ofartig och tråkig dänga. Dim Out var också på Stora Fötter Stora Skor med en sväng men hade antagligen fel på medhörningen för det var inte de vackraste av skönsånger jag hört – innan det ordnade upp sig.

Konserten blir inte något spektakel förrän Segertåget rullar in.
Till den fick vi Alla som inte dansar är våldtäktsmän till huvudrätt och Krossa alla fönster till efterrätt.

Jag tror att jag har sett Maskinen för mycket.
Det är dags för en paus.

Jag trodde aldrig det kunde hända.

Det är inte ni. Det är jag.