Debaser fyller 20 år

Tiden är konstig. De säger att Debaser funnits i 20 år. Å ena sidan känns det som att Debaser funnits för evigt, å andra sidan känns det som att år 2002 inte var så länge sedan. Som sig bör ställer Debaser till med stort kalas, se till att ta dig dit den 3 december. Istället för att låta festen bli en nostalgikväll låter arrangörerna nya band med framtiden för sig äntra scenen. Mycket klokt. Vi väljer dock att i den här artikeln att framför allt blicka bakåt.

Först dock några fler ord om kalaset den 3 december. Även om tanken är att satsa på framtidens artister, har jag ändå någorlunda koll på några av akterna. Fantastiska Beverly Kills och Memoria spelar exempelvis. Även Yikes har jag (och snutarna på Arlanda) haft kornet på sedan tidigare. Många nya artister ska också upplevas, du kan läsa mer om eventet HÄR.

Nu skulle ju fokus i den här artikeln vara en återblick. När det gäller minnen från Debaser går det inte runda den kvällen då The Clash-Mick Jones kompades av Ebba Grön. Vilken kväll. Framför allt är det dock helheten som knockar en så här i efterhand. Vilken bredd, vilken tyngd. Kolla in artiklarna nedan. Och framför allt, missa inte starten på framtiden den 3 december.

Roky Erickson

How to dress well

Fireside

Against Me!

It’s For Us, Stilla Havet, True Moon och Riddarna

Division Laura Lee och The Dahmers

It’s For Us och Makthaverskan

Bob Hund

side effects

Dolores Haze och Vulkano

Sista Bossen

Rotten Mind

Dalaplan

Avantgardet

Mascara Snakes

Hällregn

Vånna inget

Bob Hund (igen)

Gula Gången