Foto Martin Wilson

Sista Bossen på Debaser

Egentligen borde jag nog inte skriva något om Sista Bossens debaserspelning, då sent tåg gjorde att jag knappt hann se något av spelningen. Men jag gör det av två skäl. För det första tror jag att de är lite på gång. Roskilde har snappat upp dem och Roskilde brukar ju ha koll. De lirar redan på första dagen, missa inte om ni är på plats. För det andra var det lilla jag hörde jävligt bra. Rockband med skånsk vokalist blir ju tröttsamt nog alltid jämfört med det där skånska hundbandet. Vilket kanske är rimligt, men antagligen en aning tjatigt. Hundarna har väl dessutom ändå snott det mesta från Iggy Pop. Om nu jämförelsen ändå ska göras går det väl att konstatera att Sista Bossen är punkigare, piggare och mer intensiva.

Trots tidsbrist hann jag i all hast med att knäppa några bilder: