Foto Martin Wilson

Dolores Haze och Vulkano på Debaser

En fredagskväll i mitten av mars äntrade två av Sveriges coolaste band Debasers scen: Dolores Haze och Vulkano. Inför spelningen var nyfiken stor. Hur skulle Dolores Haze klara sig som en trio? Och hur skulle Vulkanos senaste platta göra sig live?

Först ut var Dolores Haze. Bandet hade tappat en gitarrist under hösten och det märktes givetvis. Före spelningen var jag lite orolig att de förlorat lite tyngd när deras sound gått åt elektrohållet. Men live funkar det hur bra som helst, Dolores Haze är fortfarande ett av Sveriges kaxigaste band. Kaxiga med all rätt. Ska jag invända något är det väl att det spelade lite för få låtar, men förhoppningsvis får jag en ny chans att se bandet med en längre setlist under året.

Vulkano släppte en av fjolårets mest intressanta platta Peach Punch. Skivtiteln beskriver bandet väl. Vid en hastig lyssning på låg volym kan en åhörare förledas tro att det handlar om sockersöt ”peachig” pop, men det finns även rejält med punch i ljudbilden. Något som blir ännu klarare live, där rytmerna förstärks av det visuella intrycket. Med andra ord: Ett perfekt, dansant soundtrack till en finfin debaserkväll.