Foto Martin Wilson

Mia Maria Johansson, Hus 7, Nomad och Geronimo’s

Nya skivan ”Luft” är en av årets vassaste fullängdare, avsändare är Mia Maria Johansson. I samband med släppet ordnades en releasefest nere i Geronimo’s källare. Vi var där och plåtade. Vi var även och tog bilder i Hus 7 och på Nomads innergård, så vi klämmer med de fotona här med.

Först kanske det kan vara värt att säga något om ställena. Hus 7 är en förre detta pigg uppstickare, numera en väl etablerad mindre scen i stadens musikflora. Nomad gjorde att det gick att andas under pandemin, då de hela tiden kämpade för att sätta upp spelningar. För det är vi evigt tacksamma. Nu har de dessutom fixat en fast, stabil scen, så missa inte att göra ett besök där. Husmanskosten är fem plus dessutom. Geronimo’s är något så konstigt som en genuin rockklubb mitt i Gamla stan. Det borde vara omöjligt att få till rockkänsla bland vikingahjälmar i plast och förvirrade turister, men pip ned i källaren och du ska finna rocken.

Nå, det här skulle ju inte handla om rockhak. Skivan ”Luft” är som sagt var en av årets vassaste. Jag fastnar personligen oftast för låtar med svensk text, även om Johansson tidigare lyckats väl med engelskspråkiga låtar. Förra plattan Slay innehåll två högoktaniga engelska bangers, Don’t Fall och Electro You. Men på den nya skivan är det framför allt de svenska texterna som kryper under huden och in mellan revbenen. Ska ni bara lyssna på en låt så välj då titelspåret Luft. En låt som handlar om att ha gått vidare, men ändå inte. När du lyssnat på den ska du lyssna på Förloraren, rock bottom har sällan fångats så pricksäkert. Sen ska du lyssna på hela skivan. Och gå på Johanssons nästa spelning om du har chansen. Så här kan det se ut, i tur och ordning Hus 7, Nomad och Geronimo’s: