Kärlek värd att vänta på, del 2 – Radiohead till Sverige

Av musikhändelser som är på tiden så är det få som har så hög på-tiden-faktor som den här (i alla fall om ni frågar detta radiohuvud): Radiohead kommer i sommar till Sverige för första gången på 14 år, för att gigga i Stockholm.

Efter att de i maj år släppte sitt tillbörligt kritikerrosade nionde studioalbum ”A Moonshaped Pool” begav sig Radiohead ut på världsturné, med spelningar i huvudsakligen Europa och Nordamerika. Att de skulle komma i närheten av Sverige kunde en emellertid se i stjärnorna om. Men när de nu sedermera annonserar att resan fortsätter har vi mer tur – den 9 juni kommer bandet till Stockholm för att spela i Globen. De spelar även i Oslo den 7 juni och Århus den 11 juni.
Senast Radiohead var i Sverige var 2003, då de spelade på Hultsfredsfestivalen. När de kommer till Globen i sommar har det alltså, på några dagar när, gått 14 år sen senast.

Varför undertecknad (som ändå ser mig som Radiohead-beundrare av smått tokiga mått) inte var och såg dem i de småländska skogarna den gången, kommer jag inte ihåg, men jag måste utgå ifrån att jag låg i koma eller nåt. För egen del blir det i stället en nästan 17-årig väntan som får sin upplösning i juni – senast jag såg dem var i ett tält i Köpenhamn 2000. Så jag kan ärligt säga att väntan nu förbytts till längtan och jag redan har börjat peppa. Och många Radiohead-fans säkert med mig.
Ja, vad kan en säga – sann kärlek väntar…

Biljetterna släpps på fredag, den 4 november.