Foto Martin Wilson

Kite i Slaktkyrkan

År 2017 låg världen för Kites fötter. De hade starka singeln ”Demons and Shame” i ryggen och skulle erövra åtminstone Tyskland. Då satte hälsoproblem käppar i hjulen, tysklandsäventyren ställdes in med kort varsel. Sedan dess har det varit tyst. Fram tills nu.

När Kite deklarerade att de skulle spela live igen blev trycket på biljettförsäljningen stort. Slaktkyrkan sålde ut lördagsspelningen direkt. Två datum lades till och även de biljetterna tog slut snabbt. Sverige har saknat Kite.

Själva spelningen var lika bra som förväntat. Ett lugnt och långt intro lurade ingen, alla visste att bandet så småningom skulle explodera i den bombastiska synth som är karaktäristisk för bandet. Scenen vad fullproppad med ljusmanicker och rökmaskiner som bidrog till att skapa en visuell upplevelse som väl matchade musiken. Hoppas att killarna inte brände alla stålar på ljus bara. Roligast av allt var att se den spelglädje som präglade spelningen, speciellt med tanke på det inställda germanska triumftåget. Kite är tillbaka och de verkar ha kul.