Foto Martin Wilson

Division of Laura Lee mobiliserad igen

Strax före jul firade Division of Laura Lee 20 år som band genom att spela dels på Pustervik och dels på Debaser Strand. Den senare tillställningen finns dokumenterad här.

Som supportakt öppnade det relativt nya bandet Bitch Hawk. Bitch Hawk må vara ett nytt band, men de inblandade musikerna är rutinerade. Nämnas kan exempelvis att sångaren Fred Burman även sjunger i Satan Takes A Holiday. Det faller sig därför naturligt att jämföra Satan Takes A Holiday med Bitch Hawk. De förstnämnda är mer svängiga, de sistnämnda har en brutalare tyngd. Båda är bra.

Så till Division of Laura Lee. Jag måste erkänna att jag tappat bort dem lite de senare åren, ibland blir det ju så. Men när det väl begav sig i början av 00-talet var jag ett stort fan. Jag tycker fortfarande att bandet står sig bra i jämförelse med liknade internationella indierockakter som exempelvis Strokes. Kolla exempelvis upp låten Dirty Love och säg emot mig om du vågar. Och live visade Division of Laura Lee att bandet fortfarande att räkna med. Imponerande att de kan bibehålla energinivåer och intensitet efter 20 år på scen. Törs en hoppas på att bandet kommer att spela mer frekvent framöver?
I det här vintermörkret vore det fint att få se dem inbokade på någon av sommarens festivaler till exempel.