Martin Wilson

Premiär: Twin Pigs – Fantastic Hypebeats And Where To Find Them

Redan början av december och även om vi inte har någon julkalender här på Drefvet (fan det vore ju sjukt mäktigt) så kan vi väl ändå få bjuda på en tidig gåva? Vad sägs om en premiär från Twin Pigs?
Exakt..jag tänkte väl det.

En av sakerna jag älskar mest med Twin Pigs är att man aldrig riktigt vet vad man får. Det kan vara pogo-dansande punk, det kan vara Refused på valium, det kan vara tralla-la-la-la-lallande punk. Eller så kan det vara precis såhär. ”Groovig postpunk” som bandet själva förklarar det.
Visst sitter färska singeln som en smäck i detta glittriga tindrande jullåtar-träsk.
En välbehövlig käftsmäll spark knuff mot ljusare mer välljudande tider än vad årets sista månad innehåller.

Om låten säger Twin Pigs såhär:

Fantastic Hypebeasts and Where to Find Them är vårt mesta försök till groovig post-punk. En låt som långsamt bygger upp under hela speltiden för att explodera mot slutet i ett hysteriskt outro där Spotifys VDs ord om evig tillväxt får sällskap av Lady Gagas Bad Romance.

Textmässigt handlar låten om hur töntigt det är med jakten på exklusivitet när det kommer till ”limited editions”, happenings och mode. Den hjärndöda jakten på nån sorts status är inget nytt, men precis lika sämst som den alltid varit. Det är sorgligt att se folk vända ut och in på sig själva för att vara unika när de egentligen bara följer en mall skapad av marknadstillvända sidor, bloggar och influencers som gör stora stålar på konsumtionshets.

Självklart har vi bildsatt omslaget med Pol Pot med en Supreme-spoofad logga över hans panna. För vi är trots allt ett störigt punkband i botten.