Bråvallabloggen 2016

Fredrik Tideman rapporterar om spelningarna, stämningen
och festivalmaten på Bråvalla 2016.

Bråvallabloggen

Söndag, 18.40

Br��vallabloggen lyfter p�� hatten och tackar l������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������sarna med en applåd.

Här hittar ni min sista text om årets festival. Och resten av bevakningen hittar ni här. Där finns Henrik Engströms fina möten med festivalfolk och Mikael Mjörnbergs recension av The Sounds spelning.

Och så sände vi live några gånger, klippen finns på Drefvets facebooksida.

P�� återseende!

Bråvallabloggen

S����ndag, 11.30

Veronica Maggio på Panorama, l������rdag kväll.
Veronica Maggio på Panorama, lördag kväll.

Sitter på stationen i Norrk��ping och väntar p���������� tåget hem till Stockholm. Är l��ngt från ensam att ha festivalarmband runt handleden och leriga skor.

Veronica Maggio avslutade Bråvalla 2016 för mig igår (sista spelningen med Hardwell lockade inte, hur mycket pyro och konfetti han ��n hade laddat upp med). Spelningen p���� Bråvalla för två år sedan var helt fantastisk, men med många bra l������������tar från nya skivan blev den här spelningen faktiskt minst lika bra. Euforisk avslutning med Den första är alltid gratis.

Om det här var ett genrep inför spelningen på Stadion i augusti s���� kommer publiken där få en väldigt trevlig kväll.

Det märktes förresten också att det var en ökad polisnärvaro på spelningen. Mer om det vid ett senare tillf��lle.

Bråvallabloggen

L��rdag, 21.30

Björnstammen drog storpublik.
Björnstammen drog storpublik.

Den Svenska Björnstammen ��������tnjöt festivalens st��rsta publik p���� Juno (minst av de tre huvudscenerna) tror jag. Fullt med folk som ville dansa till hemmabandet. Har för mig att kollektivets spelning på Br��valla 2014 var rätt gäspig, nu var det n��got helt annat.

Som vi konstaterade i s��������llskapet jag stod och kollade p�� spelningen med, Vart jag mig i v��rlden v��nder och Dansmusik är perfekta festivallåtar.

Wiz Khalifa.
Wiz Khalifa.

Efter björnarna blev det helgens sista festivalmat (pizza, 4/5) och sista 45 av Wiz Khalifa. Jag och redaktör Holmqvist konstaterade att amerikansk hiphop aldrig kommer att tr��ffa hjärtat lika bra som svensk hiphop. De slår aldrig Erik Lundin liksom.

��ndå, gött drag. Till skillnad från hiphopakterna som k����rde igår utan nån som helst scenshow så fyller Wiz ut den enorma Panoramascenen med en fet videosk����������rm och snygg ljuss��ttning. Showen peakar n��r tv���� stora uppblåsbara joints kastas ut i publiken.

Om en halvtimma är det dags för Veronica Maggio. Det får bli den h��r festivalens sista spelning för mig, sen l��������������mnar jag leran bakom mig och drar till vandrarhemmet för lite sömn innan det bär hem imorgon förmiddag.

Återkommer med en summering av kvällen och helgen i morgon.

Bråvallabloggen

Lördag, 18.00

Har precis blivit överkörd av Turbonegro. Fan alltså. Det var en sån där spelning som man liksom vet på förhand kommer bli bra, man vet ungefär vad man får och man är inte så peppad egentligen. Och så är det ändå s�� jävla bra att man tappar allt.

Det var inte den b��sta spelningen jag sett med dem, men alltså vilka låtar de har. Publiken sjunger med i nästan varje refräng. B����st: Are you ready (for some darkness) och Sailor man.

��ngrar lite att jag inte tog med TJ-västen och gav mig in i moshpiten.

Graveyard
Graveyard

Spolar tillbaka lite till Graveyard. Jag har inte sett dem sedan de spelade på Bråvalla för två år sedan (okej en låt n��r de var med p�������� den d��r stora insamlingsgalan i Globen förra h������sten, men det räknas knappt), och senaste skivan har jag lyssnat m��ttligt på. Det var gött att f���� en spark i r��ven och påminnas om vilket bra band de ��r. Helgjutna versioner av Uncomfortably numb och Ain’t fit to live here ��r bevis nog.

Mellan Graveyard och Turbonegro hamnade Lorentz. Hur arrang��rerna t��nkte när de la hans spelning mitt på eftermiddagen på stora scenen är en gåta. Det ligger förmodligen någon politik bakom.

Lorentz och Madi Banja på den alldeles för stora Panorama-scenen.
Lorentz och Madi Banja på den alldeles för stora Panorama-scenen.

Tyvärr är Losobaby helt malplacerad där. Han skulle ha spelat på den lilla Juno-scenen sent på kvällen.  Då hade det blivit ett jävla tryck. Nu faller hans spelning helt platt. Jag älskar låtarna och jag älskar att han tar upp Madi Banja till Du och jag och Inga problem. Men det hjälper inte.

Han gjorde en perfekt spelning p���������� Popaganda förra året, vid den d����r tiden på kvällen när det precis börjar bli lite sm��kyligt och vattnet i den stora bassängen bredvid scenen g��������r luften sådär frisk och krispig. Det var den perfekta atmosfären till Lorentz luftiga r’n’b.

Den här spelningen var den totala motsatsen. I duggregn på ett lerigt flygfält med en huvudperson som inte känns engagerad för fem öre. ”Jag ��������r jätteglad för att vara här” säger han och har mungiporna nere vid knävecken.

Han hintar också om att det blir sista gången han spelar låtarna fr��n ”Kärlekslåtar” live. Det återstår att se hur mycket sanning det ligger i det, men om det stämmer så blev det tyvärr ett ovärdigt avslut.

Nu blir det strax lite lokal Norrköpingsmusik när Den Svenska Björnstammen ställer upp på Juno.

Det ska förresten ha varit extra h��rda säkerhetskontroller vid ingången idag. På grund av de sexuella ofredanden som förekommit eller på grund av n��got annat som h����nt? Oklart just nu.

Bråvallabloggen

L��rdag, 14.10

P�� plats i presscentret igen. På väg in gick jag förbi stora scenen och s��g några minuter av Norrköpings symfoniorkester under ledning av Hans Ek som framförde Dance music symphony. Riktigt m��ktigt faktiskt, önskar att jag hade haft tid att se mer.

N����r de skulle spela med Petter för två år sedan fick de avbryta en liten bit in i spelningen p���� grund av monsunregn och åskoväder (det var i samma veva som n������gra skadades när blixten slog ner p�� campingen). Med tanke p���� att v����dret s����������g ut att kunna bjuda p�������� ungefär samma sak i dag gissar jag att de är glada att det blev uppehåll.

F����r den som ����������������������r sugen på att höra musiken så finns den på Spotify, med Stockholms filharmoniker.

I eftermiddag spelar Turbonegro. Jag är faktiskt sedan n��������gra år tillbaka medlem i den världsomspännande fancluben Turbojugend. Pinsamt inaktiv i vårt kapitel dock, träffar jag några av de andra TJ Mj����lby-medlemmarna under spelningen så får jag v����������l skämmas. Men men.

Första Bråvalla-����ret hade jag på mig den klassiska TJ-jackan, som jag klippt ner till en väst pga kass passform. Jag fick dels förklara för en salongsfull kvinna i medelåldern att Turbojugend inte är en nazistorganisation, men fick också glada h��lsningar av andra TJ-medlemmar. Det är fint det d������r.

I ��r fick dock v��sten stanna hemma, packningen var tvungen att h��llas på en så liten niv������ som möjligt. Men spelningen ser jag fram emot. ”Gimme deathpunk baby!”

Nu ska jag ta en kopp kaffe och gå och kolla på Graveyard.

Bråvallabloggen

Lördag, 11.15

Lilla Berlin av Ellen Ekman.
Lilla Berlin av Ellen Ekman.

Har precis vaknat till på vandrarhemmet och känner mig i ärlighetens namn halvpeppad på att åka upp till festivalområdet. Dels f��r att regnet hänger i luften, men framför allt��p�� grund av rapporterna om fler sexuella ofredanden och åtminstone en våldtäkt under gårdagen.

Det är så jävla vidrigt att en del tar sig friheter på det sättet och att en festival blir en otrygg plats. Jag tycker att den här Lilla Berlin-serien bredvid satte fingret på det väldigt bra.

Det ��r inte så att arrangörerna har ignorerat problemet heller, med både polisnärvaro och Nattskiftet som patrullerar. Men det behövs alltid mer, framför allt från samhället i stort. Jag hoppas att det inte händer mer skit under sista festivaldagen och natten, och jag vill se en uttalad målsättning på absolut noll sexuella ofredanden och våldtäkter under nästa års festival, allt annat vore ett misslyckande.

Jag ska väl i alla fall ta mig ut till området så småningom, det första jag tänkte se idag är Graveyard. För två år sedan spelade de ocks���� på lördagseftermiddagen. Det var kallt och regnigt och jag f��rbannade vädergudarna f����������r att de först��������rde spelningen. Det kan mycket väl bli en repris idag, det ska regna åtminstone hela eftermiddagen������enligt SMHI, även om temperaturerna kommer ligga på mänskliga nivåer.

Igår fick vi, trots det inledande monsunregnet, en riktigt fin och varm dag. Väldigt skönt.

Det sista jag s��g igår var förresten Action Bronson, som gjorde en riktigt bra spelning. Han vandrar runt p�� scenen rätt lojt men levererar sina texter felfritt. Han gjorde också som Angel Haze och stack ut i publiken i sådär tio minuter, till publikens stora uppskattning. Fångade honom på bild när han var på väg tillbaka till scenen och fick en öl av nån på första raden.

Efter den spelningen kollade jag p�� ett par l��������tar med Volbeat sen gick jag till tältet för att kolla på den brittiske rapparen Bugzy Malone. Jag kom dit nån kvart efter att han skulle ha börjat ����� då stod hans dj fortfarande och spelade dålig techno. Jag gav det en liten stund till och var nära på att g�� när han precis kom upp på scenen, s��där 25 minuter sent. Efter första l��ten säger han dessutom något i stil med ”jag var inte säker på att jag skulle spela ikväll men när jag såg allt folk som kommit så var jag tvungen att gå upp p�� scenen”.

Dude, du spelar på festivalens minsta scen inf��r 100 pers, klockan halv tolv. Chilla med hybrisen.

Det värsta: Låtarna är riktigt bra. Jag kollade en stund i alla fall sen åkte jag hemåt. Det blev en trevlig festivaldag med mycket hiphop. Gemensamt för alla hiphopspelningar på Luna-scenen var att det var relativt lite publik. Inte så förvånande kanske, men akter som Angel Haze och Action Bronson är för finsmakarna och inte den breda massan.

Idag då. Förutom Graveyard ser jag fram mot Lorentz, Turboegro, Den Svenska Björnstammen, Wiz Khalifa och Veronica Maggio, som får avsluta Bråvalla f��r mig i år. Kan hon reprisera den fantastiska spelningen för tv�� år sedan? Det återstår att se.

Lorentz sl��ppte ju en ny låt igår förresten, Romeo lär vi få höra i eftermiddag.

Br��vallabloggen

Fredag, 21.25

ASAP Ferg, klädd f��r en kväll framför tv:n.
ASAP Ferg, klädd för en kv������ll framför tv:n.
Tenacious D firade "The pick of destiny", tio år.
Tenacious D firade ”The pick of destiny”, tio år.

Inte mycket till kändisspaningar idag alltså, men gick förbi Henric de la Cour p�� väg in till datorn. Gick precis fr��n Tenacious D. Hörde några l����������tar från ”The pick of destiny” som 10-årsjubilerar i år och kände att det fick räcka.

Jack Black hade skaffat helskägg och såg, som kollega Mjörnberg påpekade, lite ut som Tom Araya i Slayer.

Innan dess var jag och såg ASAP Ferg. En trevlig spelning med bra tryck i publiken, men av dagens hiphopakter hamnar han ändå en bit ner på skalan för mig. Det är lite för mycket samplade pistolskott och ”make some nooo-oooise” mellan låtarna.

Hoppas mer på Action Bronson som jag ska gå och kolla på om en stund.

Br����������vallabloggen

Fredag, 19.20

Äntligen har då Angel Haze spelat p�� Bråvalla. Hon ställde ju in förra året vilket var en ordentlig besvikelse. Senare förra sommaren gjorde hon en bra spelning på Popaganda i Stockholm och nu när hon i det ordinarie schemat skulle krocka med Hinds s������ tänkte jag hoppa över henne.

Angel Haze ute i publiken.
Angel Haze ute i publiken.

Men spelschemat ändrades och Angel ställde inte in, så jag tog en sväng bort till Luna-scenen. Ska man sammanfatta Angel Haze på Br��valla, och det samma gäller för de tv������ gånger jag har sett henne tidigare, så blir det några pros and cons:

Cons:
– Hon låter sin dj spela flera låtar innan hon, en kvart efter utsatt tid, kommer in på scenen. Det gör inte publiken taggad, vi är här för att se dig Angel.

– Det finns energi i låtarna men emellanåt känns det som att engagemanget är nere i botten. ”Make some noise” ��r i princip det enda mellansnacket.

Pros:

– Starkt låtmaterial.

– Som vanligt drar hon ut i publiken. Flera gånger. Och då menar jag inte bara hälsar på publiken fr��n sin sida av kravallstaketet. Hon hoppar ut i publiken, rappar och hälsar p�� fans. Inte bara i den främre publiksektionen, hon hoppar även ��ver det bakre staketet till publiken längst bak. Det där kan man inte ogilla.

Sammanfattningsvis en bra spelning, men jag skulle vilja se henne ännu mer taggad.

Utöver Angel Haze har jag stått och kollat på Amon Amarth och Flogging Molly. De förstnämnda var väl ungefär så bra som jag kommer ih��g dem fr������n förr. Det ��r bra jävla mangel, men vikingkonceptet känns halvfräscht 2016. Flogging Molly är jag dåligt inlyssnad på, men jag hörde i alla fall Drunken lullabies, vilket var trevligt.

Och f��r de som följt följetongen i Drefvets livesändningar på Facebook: Nu har jag ätit churros. Det var gott. Friterad deg, you can’t beat that shit.

Nu forts��tter snart #hiphopfredag med ASAP Ferg.

Br��vallabloggen

Fredag, 16.20

Begravde ansiktet i en langos (klassisk festivalmat, 3/5) och gick och kollade på halva spelningen med spanska Hinds, som inte hade sin b��sta dag på jobbet.

Regnskuren som kom nån halvtimma innan de skulle g�� p�� förstörde soundcheck och utrustning och under spelningen fick de k����mpa med ljudet. Efter ungefär en halv vers blåser deras backdrop ner. Lite senare berättar de att de är ute på en kaosturné där turnéledaren varit nära att dö, och att ännu en problemfylld spelning inte var vad de behövde.

De får i alla fall publikens sympatier och kan åka vidare f��rsäkrade om att de gjorde så bra kunde efter förutsättningarna. I grund och botten ������r det riktigt trevlig garageindie de levererar.

Nu ska jag gå och kolla en sväng på Amon Amarth. Gamla hårdrocksfavoriter. Senast jag s��g dem var på Wacken 2009 tror jag. Kan ha varit på nån festival senare också. Ska bli kul att se om de fortfarande håller live och om Johan Häggs growl fortfarande är lika episkt.

Sen är planen Angel Haze – lite Flogging Molly – ASAP Ferg. Kanske slänger ett ������ga på Tenacious D men sen är det Action Bronson och Bugzy Malone som gäller innan hemgång.

Bråvallabloggen

Fredag, 15.10

Gick genom ösregn mellan spårvagnen och festivalomr��det idag. Kul. Men molnen sprack upp lite, vinden torkade kläderna och nu har jag precis kommit tillbaka från Erik Lundins spelning.

Helvete vilken artist han är. Sveriges b����sta textförfattare och rappare. Tankarna om hans egen identitet g��r som en röd tråd genom alla texter och i samma veva berättar han en historia om det svenska samhället. Det är vackert.

Han f��rtj��nar lika stor publik som Mumford & Sons hade på samma scen igår kväll. Publiken som hittade till scenen för dagens f������rsta spelning hade kul i alla fall.

Blues Pills fick nyss avbryta sin spelning, det ösregnade och instrumenten gick tydligen s������nder. Hoppas att vi slipper fler sådana störtskurar i dag.

Bråvallabloggen

Fredag, 11.40

Gick f����rbi The 1975 igår kväll och noterade att de hade en av festivalens hittills snyggaste ljusdekorer. Kollade på slutet av Mumford & Sons också. Bra drag, men tråkigt att jag missade Little lion man.

The 1975.

Vaknade förresten till nyheten om en misstänkt våldtäkt i publiken under Zara Larssons konsert. Vad fan ska man säga. Jag tror att Zara själv satte ord p�� det bäst:

 

Nu är det dags för den stora hiphop-dagen på Bråvalla. Läste att det blivit lite ändringar i schemat.

Yungen har st����llt in och Abidaz har tillkommit. Nu krockar Abidaz med Hinds vid 15.30 (det kommer bli Hinds för min del), men det g��r också att Angel Haze inte längre krockar med nåt annat intressant.

Däremot krockar Action Bronson och Miike Snow nu vilket är lite tråkigt, jag kommer troligtvis gå och se Action Bronson.

Utöver det ser jag fram mot irländskt röj med Flogging Molly ikväll.

Håll förresten utkik på Drefvets facebooksida d��r vi sänder live ett par gånger idag och snackar om banden, festivalformen och churros.

Br������vallabloggen

Torsdag, 00.45

Rammstein.
Rammstein.

 

Ett sista torsdagsinlägg, när klockan egentligen har slagit ��ver till fredag.

Jag kom precis från Rammsteins spelning, som väl vara något av ett ”meh” faktiskt. I alla fall om man har sett bandet förut, jag vidh������������������ller att de som inte är så inlyssnade och såg dem f����r f��rsta gången förmodligen hade roliga 90 minuter. Men har man sett dem tv������ g��nger tidigare s�� känner man igen i stort sett alla effekter. Samma saker h��nder i samma låtar, lite f��rnyelse hade inte varit fel.

Den helt nya låten Ramm 4 som de inleder med ��r inte mycket att skriva hem om (texten består i princip bara av gamla låttitlar), som tur är följs den av Reise reise som räddar upp inledningen av konserten. Sen är det Seeman, Hallelujah och Zerst��ren som står ut som de roligaste låtarna att få höra.

Nästa gång hoppas jag på ny skiva och ny show.

Innan Rammstein blev det en fullsp��ckad kväll med flera bra spelningar. Enligt devisen ”inte satsa på säkra kort” hoppade jag Timbuktu & Damn! och h������ngde med Drefvet-kollegorna p�������� Editors. En positiv överraskning, mycket trevlig postpunk. Kommer lyssna mer p�� dem efter festivalen.

Sen gick jag till tältet för en av spelningarna jag sett fram mot mest ��� Tired Lion. Och australiensarna levererade. Helvete vilken tight indierock! Låtarna är välsnidade och sångerskan/gitarristen Sophie Hopes har grym energi. Enligt bandet själva ��r det deras första Europaturné som de är ute på i sommar. Hoppas att de återvänder snart.

Tältet har f��r övrigt gjorts om i år och blivit ”Norrk��ping lounge”, vilket i praktiken innebär att det finns lite sk��na sittplatser och ett kafé där inne. Lite mer fritidsgårdsfeeling helt enkelt.

Efter Tired Lion laddade jag om lite snabbt inne på vipområdet, d��r bland andra Henrik Schyffert och delar av Den Svenska Björnstammen h��ngde.

Vidare till Band of Horses. Vilket otroligt genuint band det är alltså. Det känns som fem snubbar med rötterna djupt i den amerikanska folksjälen som en dag best����mde sig för att plocka upp några instrument och bara låta alla känslor komma ut genom musik. Det är ösigt, det är finstämt, och det ��r The Funeral som får Bråvallapublikens största kärlek.

Tack!

Bråvallabloggen

Torsdag, 18.30

Gick och köpte lite festivalkäk (pulledpork-burgare, 2/5), satte mig i gräset och kollade på norska Highasakite. Mycket trevlig electropop med snygga uppbyggnader. H��r ��r ju festivalkonceptet som trevligast: Sitta och ha det gött och uppt��������cka ny bra musik.

Highasakite.
Highasakite.

En spaning f��rresten. Det����har varit riktigt högt ljud på de spelningar jag har sett hittills. Jag har typ slutat ha öronproppar på spelningar för att det oftast inte behövs, antingen för att min hörsel har blivit sämre eller för att ljudteknikerna har fått regler att hålla sig till. Men h��r ����r det gränsfall att det går. Kanske får ta med propparna imorgon.

Nu blir det fullt upp ett tag. Timbuktu och Damn!, Tired Lion, Band of Horses och Rammstein. Sen får det bli en paus innan Mwuana avslutar.

Det ryktas om att Maskinen ska göra en spelning på campingen med. Ska undersöka detta mer.

Bråvallabloggen

Torsdag, 16.35

Movits, Joy och Frej.
Movits, Joy och Frej.

Årets första spelning blev Movits. Inte ett band som jag lyssnat särskilt mycket på, men som alltid levererar bra drag på scenen.

Spelningen peakade när Frej och Joy kom upp och gästade och körde Limousin. Helvete vilket ös.

Hoppas och tror på liknande drag n��r Timbuktu och Damn! kliver p�� samma scen klockan 19.

Kollade på Bring Me the Horizons inledning på Panorama innan jag gick tillbaka till pressrummet också. De var så tråkiga senast jag såg dem h��r så kändes inte som att det var någon mening att stanna. Den enda gången jag sett dem som var riktigt bra var p������ Metaltown när de precis släppt ”There is a hell, believe me i’ve seen it. There is a heaven, let’s keep it a secret” (en albumtitel man inte skojar bort).

Next up: Highasakite.

Bråvallabloggen

Torsdag, 13.40

Äntligen på plats på Bråvalla. Det mesta är sig likt. Scenerna har fått en lite uppfräschad design och mat- och dryckutbudet ��r lite bättre.

På väg till tunnelbanan i morse gick jag förbi ett par som också var på väg till Bråvalla, de släpade på enorma packningar med tält, sovs��ckar och fyra (!) solstolar. Fy fan vad glad jag är att jag inte ska tälta tänkte jag och knatade förbi i rask takt. Var inte ensam om att vara p�� v��g till Bråvalla på tåget heller, och resan bjöd p�� ��rets första kändisspaning: Sara Skyttedal, som också var på väg till festivalen.

I kväll är det då dags för Rammstein att elda upp stora scenen. Det blir tredje gången jag ser dem, andra gången p�� Bråvalla.

Det är ett av de banden jag lyssnade allra mest p�� i högstadiet och början av gymnasiet. Numera har jag väl en halvkomplicerad relation till tyskarna. Jag tycker fortfarande att de är helt briljanta när de kombinerar catchiga melodier med stenhårt mangel. När de däremot gör låtar som Pussy och Te quiero puta blir det bara gubbslemmig buskis. Det sista någon vill ha är ett tyskt Eddie Meduza-industrimetal-band.

Rammstein på Bråvalla 2013.
Rammstein på Br��valla 2013.

I vilket fall är det en jävla show att se, och jag tror att även de som inte lyssnat p������ Rammstein men tar en sväng förbi Panorama-scenen ikväll för att de är lite nyfikna, kommer att uppskatta spektaklet. N��r de spelade första året på Br����valla hade jag sällskap med en kompis som alltid varit tveksamt inställd till Rammstein, men som hyllade showen efter��t.

Eftersom bandet återigen ����r ute och turnerar utan en ny skiva i ryggen kunde man hoppas på lite låtar man inte fått höra live på länge i setlisten. Jag skulle inte ha något emot att få höra Stein um Stein, Heirate mich eller Spieluhr till exempel.

En snabb titt på setlisten från sommarens tidigare spelningar visar faktiskt några roliga ��verraskningar, inklusive en helt ny l��t. Men jag tror inte att de som bara har lyssnat på de mest kända l����������tarna kommer att bli besvikna heller.

Men, innan den f��rsta pyron smäller av på Panorama ska jag kika p�� lite annat. Highasakite, Tired Lion Timbuktu och Band of Horses står p���� menyn.

Bråvallabloggen

Onsdag, 20.10

Det är dags att lämna civilisationen och gå in i festivalbubblan igen. Flygfältet utanför Norrköping är redo och jag har packat väskan. I morgon sätter jag mig p�� tåget och drar till Bråvalla för fjärde g����ngen. Det är tradition nu. Plikt? Kanske. Jag har i ��rlighetens namn inte varit så peppad på ��rets festival.

De riktigt stora bokningarna har lyst med sin frånvaro. Rammstein och Veronica Maggio ska bli kul att se, men båda har spelat p�� festivalen tidigare. Mumford & Sons och Volbeat? Meh.

Men börjar man titta på akterna som står med lite mindre bokst��ver p�� affischen så tycker jag att det finns en hel del att se fram mot. Jag peppar inför indiespelningar med Hinds och Tired Lion. Framför allt ska jag passa p�� att se en massa utländsk hiphop. Svensk hiphop är ett område jag k����nner mig hemma på (och som är förträffligt representerat av Erik Lundin), men nu t��nker jag fördjupa mig i amerikansk och brittisk hiphop med ASAP Ferg, Wiz Khalifa, Action Bronson, Yungen och Bugzy Malone.

Över huvud taget t����nker jag se till att inte gå i fällan att se s��������kra kort, som jag��gjort flera gånger tidigare år och missat de mindre spelningarna som det snackats om mest i efterhand.

Några moln finns det trots allt på himlen. Bokstavliga moln. Lördagen ser ut att bjuda mest på regn och även under de tidigare dagarna finns det skurar i prognosen. Jag beundrar de som skiter i regnet och har kul ändå men jag tycker verkligen att det drar ner stämningen f����r mycket. Med tanke på att det är samma visa varje år kan man tycka att det finns fog för arrangörerna att b��rja titta på andra helger under sommaren när solchanserna historiskt sett har varit större. Jag skulle bli glad i alla fall.

Hur som helst. Dags att packa det sista och ladda upp inför tre dagar musik och fest. Här är en spellista med lite av det jag ser fram mot.