Stockholm Punk Rock Weekend 2019 – lördagen

I höstas genomfördes den andra upplagan av Stockholm Punk Rock Weekend. Fredagens rapport med text och foton publicerades i rimlig tid HÄR. Rapport och foto från lördagen dyker upp först nu.

Tre band kom från de nordiska länderna, finska The Pistones var först ut. Rak oi/street bidrog till att eventuella slaggprodukter i blodet från gårdagen skakades bort. Västgötska Pastoratet gillar inte när deras musik kallas för trallpunk, så vi säger väl istället att det låter rätt mycket Bad Religion med svenska texter. Bra tryck även från dem. Jämtländska Shit Kids måste jag erkänna att jag inte hade koll på sedan tidigare, ett punkband som varit med så länge som sedan 1978. Vi kanske kan kalla dem Jämtlands svar på KSMB. Om de nu inte bildades innan stockholmarna, det ska jag låta vara osagt. Samma andas barn är de allt hursomhelst, hoppas Shit Kids har bättre stämning internt än KSMB. Nå, entusiasmen på scen smittade av sig till publiken och eventuell bakfylla var nu helt bortsköljd.

Kvällens två internationella akter bestod av Peter and the Test Tube Babies och Angelic Upstarts. Båda banden stod för stabila insatser. Ska jag lyfta något måste det bli Angelic Upstarts låt Solidarity. Efter en hel helg med gapig punk är det en smula ironiskt att någon form av punkballad gjorde starkast intryck. Kanske var det kontrasten mot de andra låtarna, kanske hade den kemiska trepanering tagit perfekt vid den tidpunkten. Det var en en fantastisk fin stund hur som helst.