Foto Martin Wilson

Solen och Skylten

År 2022 blommade Skylten upp i Linköping. Stället som tidigare mest förknippats med hardcore bjöd på en bred repertoar av musikstilar. Mot slutet av året ställde sig indiebandet Solen på scenen, här några ord om det tillfället. 

År 2017 skrev jag en artikel om Solen, ni hittar den HÄR. Jag satte då lite ogenomtänkt rubriken till “Solen i zenit”. Jag ville beskriva hur Solen blivit bättre och bättre. Hur jag först var lite avvaktande till musiken, men så småningom kommit att omfamna bandet. Vad jag inte tänkte på då var att när något är i zenit så väntar ju rent rymdfysiskt mörkare tider. Och det var vad som hände, efter 2017 gick Solen in i mörkret. Eller det var att ta i, men det kom att bli tämligen tyst ett tag i varje fall. 

Först år 2021 kom nästa fullängdare, “Totalmusik”. Solen steg åter på musikhimlen. Initialt gick resan något knaggligt, ni minns nog fortfarande pandemin. Hösten 2022 blev dock succéartad, ett bejublat framträdande på Popaganda följdes av en framgångsrik höstturné. De gamla hitsen blandades med de nya. Ska ni kolla upp någon av de nya låtarna är väl Mitt nya liv bangern. Så här såg det ut i Linköping: