Foto Martin Wilson

Skogen Brinner, Hällas och Slaktkyrkan

Den som tror att svensk musik präglas av klubbdöd och publikkris har inte varit på slakthusområdet. Både Hus 7 och Slaktkyrkan var slutsålda den här kvällen. I Hus 7 var huvudakten ShitKid, mer om det i en annan artikel. I den här ska det handla om 70-talsrock.

Skogen Brinner var först ut. Tidiga Black Sabbath på svenska är väl den snabbaste förklaringen av hur de låter. Det finns väl två problem med bandet. Det första är att de började sin karriär, år 2011, med att släppa en singel som är så satans bra. Svårt att följa upp en singel som ”Pundarvarning”. Det andra problemet är att de spelar för sällan live. Hoppas verkligen bandet fick blodad tand av det här gigget.

Huvudakt var Hällas. Måste säga att jag har lite svårt att hänga med, det känns som det inte alls var länge sedan bandet uppträdde på betydligt mindre ställen. Nu säljer de ut Slaktkyrkan och ska lira på Copenhell till sommaren. Galet. Samtidigt borde jag inte vara förvånad. Sångaren, Tommy Alexandersson, har verkligen star quality. Hans utstrålning skulle funka i vilket sammanhang som helst. Och bandet lyckas verkligen skapa storstilad rockmusik som väl lämpar sig för stora arenor. 2020 kan mycket väl bli det året som Hällas slår igenom internationellt.