Shout Out Louds och Platens

Ny platta ute och så en turné på det. Våren kan mycket väl bli Shout Out Louds. Först Sverige och sen USA. I Linköping gjordes ett stopp i pånyttfödda Platens lokaler.

Jag måste erkänna att jag nästan sett Shout Out Louds lite som ett one-hit-wonder. Mest beroende på att jag tycker så himla mycket om Tonight I Have To Leave It. När jag lyssnat på bandet genom åren har det oftast handlat om den låten. Under spelningen återupptäckte jag dock en näve hits som jag glömt bort. Dessutom hittades några pärlor från senaste fullängdaren. Rent visuellt var också spelningen njutbar. En bekant, ett spöke från förr, klagade visserligen på att backdropen såg ut som sopsäckar, men jag tycker att det funkade. Bandet gjorde mycket med små medel, exempelvis genom att släcka ned och dansa runt med en portabel spotlight i publiken. Och så fick jag förstås höra Tonight I Have To Leave It, en av årtusendets bästa indielåtar.