Foto Martin Wilson

På spåret och artisterna

TV-programmet På spåret dundrar till med en startuppställning som hade platsat högt upp på en festivalaffisch. Förväntningarna inför årets säsong är på topp, fem högkvalitativa husband (Little Dragon, Franska Trion, The Hellacopters, Rebecca & Fiona och First Aid Kit) bjuder in lika högkvalitativa gästartister.

Är det förresten bara jag som tycker att programmets titel är något suicid? Kanske är det bara jag. Nå, årets startfält är i toppklass. Antagligen har väl artisterna tid, möjlighet och behov av att synas när möjligheter till livespelningar omintetgjorts på grund av droppsmitta.

Det är svårt att sia om vilka av alla artister som kommer att lyckas. Mycket handlar om vilka låtar de sätter tänderna i. Och om hur gästartisterna synkar med husbanden. Jag kan istället för att sia passa på att bjuda på tre favoriter från tidigare säsonger:

Sarah Klang – Make Your Own Kind of Music

 

Olle Ljungström – En valsmelodi

 

Nicole Sabouné – The River

 

Jag hade också velat klämma in Adiam Dymott, för jag har för mig att hon gjorde en stark insats. Men den tycks inte gå att nosa upp på nätet dessvärre. Jaja, det är helt klart bäddat för nya klassiker den här säsongen.