Foto Martin Wilson

Johnossi och Platens

Inför Johnossis spelning i Linköping, Platens bar, var det mycket svårt att gissa hur många som skulle dyka upp i publiken. Restriktioner har lättats, men folk kanske fortfarande är ovilliga att gå på spelningar? Johnossi är stora i Tyskland, men hur stora är de i Linköping? Kanske är de lite för smala för att vara folkliga och lite för breda för att locka indierockelitister? 

Band och arrangörer behövde dock inte vara oroliga. Om det inte var slutsålt, så måste det ha varit nästan slutsålt. Dessutom kan jag inte minnas senast jag såg en linköpingspublik som var så pass engagerad. Bandet var dessutom oerhört spelsuget och publikens engagemang handlar förstås om ett samspel med ett engagerat band. Låtlistan bjöd dessutom på hits från hela bandets karriär, vilket jag själv var mycket tacksam för. Jag måste erkänna att jag mest lyssnat på bandets första skivor. Efter den här kvällen bär jag dock med mig minst två nävar fyllda med hits från även de senare släppen. Succé är inte ett överord när det gäller att beskriva den här kvällen.