Drefvet – skildrar musik med passion och stil

Varmt välkomna till Drefvet

Drefvet är den passionerade länken mellan traditionell musikmedia och en väldigt personlig blogg. Drefvet är fusionen mellan dagbok och anslagstavla.

Drefvet är ett format av musikmedia där det inte finns några som helst regler eller ramar. För Drefvet är det inte formen som är det viktiga. Musiken och passionen är alltid viktigast.

Drefvet skriver inte nyheter. Drefvet skriver om nyheter.

Drefvet är en brokig skara stilister med en svår förkärlek till såväl musik som det skrivna ordet. Drefvet skriver om musik med hjärtat, från hjärtat, till hjärtan.

Vi är Drefvet. Vi gör som vi vill.

Så lyder vår konceptbeskrivning. Var vi sedan hamnar utifrån den blir lika spännande för oss som för er att upptäcka.

Vi har gått och funderat på det här ett tag, Ricky Holmquist och jag. Det har varit en idé som sakta men säkert växt sig på oss och utvecklats och därför känns det extra roligt att få sjösätta Drefvet idag.

Vi har samlat ihop våra skönaste journalistkamrater, en samling skickliga skribenter med hjärtan hårt dunkande för musik och gett dem helt fria tyglar. Tillsammans är vi Drefvet.

Drefvet är som vilken annan musiksajt som helst, men samtidigt helt annorlunda. Hos oss är formen inte helt given, infallsvinklarna tillåts vara fria. Vi kommer gå lika mycket på djupet som skrapa på ytan.

Alldeles för många musikbloggar och sajter ser likadana ut idag. Det är samma copy/paste-nyheter överallt, upplysningar om samma artister med samma pressreleasetexter och ganska lite hjärta…eller hjärna för den delen. De fyller sitt syfte och vi diggar dem. Men vi vill göra något annat.

Vi kan lova att ni på Drefvet kommer att upptäcka gammalt som nytt i musikalisk väg och serveras texter av alla möjliga slag. Spännvidden kommer vara bred, det finns inga genrebarriärer.

Ni följer oss på Twitter (här) och Facebook (här), på Instagram har vi inget konto, där hjälps vi och ni istället åt att skapa en grym tråd under hashtaggen #drefvet.

Vi är glada att ni vill följa med oss på den här resan där det är musiken som är det viktiga.

Återigen, varmt välkomna till Drefvet.