Foto Martin Wilson

Beat Butchers 35 år

Jubileum står som spön i backen och nu senast firade skivbolaget Beat Butchers 35 år. Ett näst intill slutsålt Kraken fick uppleva en intensiv kväll, inte mindre än 17 bandkonstellationer på scen.

Låt oss först tala om elefanten i rummet. Eller rättare sagt penisarna. Könsfördelning var provocerande sned. Det är tråkigt att DIY-punkare är sämre på jämställdhet än vad kommersiella aktörer är. Det finns väl dock kanske hopp för framtiden, tiotalistpunkarna har en betydligt större mångfald i leden.

Nå, bortsett från det var kvällen på Kraken en finfin afton. Det handlade förstås mycket nostalgi, flera av banden är egentligen inte aktiva längre. Samtidigt framfördes också helt nya låtar av några band, bevis på att liken lever. Apropå det, The Solar Lodge passade på att riva av en cover på Liket levers Levande begravd. Förstärkta med Brända barns Brodde på sång, en av kvällens många höjdpunkter.

Den här typen av kvällar handlar inte bara om att lyssna på kvalitativ punk, de handlar lika mycket om att träffa trevliga människor som gillar att lyssna på punk. Kvällen blev lite som en personalfest, fast trevlig. Det gör att många av oss som var med på 30-års firandet återkom till 35-års firandet. Och att många av oss som var med i helgen hoppas på ett 40-års firande om fem år.

Foton på i tur och ordning Brandgul, Fabriken, Åka Bil, Ohlson har semester production, The Solar Lodge (+ Brodde), Sista Skriket, Varnagel, Hans & Greta, Slutstation Tjernobyl, Krymplings, Gamla Pengar, Alarmrock, 23Till, Roger Karlsson, Köttgrottorna, Tuk Tuk Rally och Coca Carola.