Tove Styrke kickar ass på Bråvalla

Tove Styrke
Bråvalla
2015-06-26

Det var inte alltför längesen Tove Styrke kom hem från sin turné i USA. En turné som verkar ha gett jackpott i energi och bra feedback. För den Tove vi får se på Bråvallas största scen verkar nästan inte veta vad hon ska göra av all energi hon har.

Hon tar stor plats på den gigantsiska scenen hon delar med sin trummis och den vikarierande gitarristen (ordinarie hade tyvärr drabbats av matförgiftning) som lärt sig hela setet på några timmar. Proffs.
Därför blev spelningen också bara 45 minuter istället för en timme.
Men bättre kort än inget.

Iklädd boxarshorts och sidenrock ser hon precis ut som den fighter jag bestämt att hon är.
För alla som kan resa sig är fighters. Och Tove har verkligen rest sig

För att göra som jag brukar göra – jämföra lite – så har ju jag och Tove haft en liten paus i vårt förhållande ett tag. Rättare sagt sedan hennes spelning på Where’s the music i februari.

Det var nog inte annat än nyttigt. För nu känner  jag mig i kapp henne.

Låtarna sitter som en smäck och hon levererar sin låtar en efter en med ett leende och plir i ögonen som nästan skulle kunna tas för att vara nykär. Vem vet – hon kanske kände att jag var där och ville anstränga sig lite extra  för vårt förhållande. Till skillnad från Maskinen igår. För allt handlar ju om mig?

Nej så är det ju inte.
Tove är asgrym precis som hennes musik.

Hon kickar ass!

Jag är så himla glad att jag hittat tillbaka till henne.
Resan hon reser är inte slut på långa vägar.

Frågan är, får vi behålla henne här hemma?

Ps. Tove är den första artisten jag sett hittills som inte inte tagit selfie, groupies eller whatever tillsammans med publiken. För att säkerställa kilar jag såklart in på hennes instagram och twitter – där hittar jag en bild utlagd med bandet – efter konserten och text ”Success!!!No legs broken!”.  En härlig referens till Dave Grohl gissar jag.