Fredrik Tideman

Zara Larsson sätter snubbarna på plats

Zara Larsson
Bråvalla
2015-06-27

Zara Larsson präglade årets Bråvallafestival redan innan det var dags för henne att ställa sig på scenen. Det blev skriverier när hon uttryckte missnöje över att inte stå längre upp på festivalaffischen och sa något om att hon borde varit headliner. Vilket ledde till att snubbarna Günther och Sheriffen (radio-dj) gick till mottattack. På fredagen tillägnade Dennis Lyxzén New noise åt Zara Larsson när Refused spelade.

På lördagen strax efter lunch är det då äntligen dags för detta fenomen att ställa sig på scenen. Och helt fel ute om att hon borde stå längre upp på affischen är hon inte för det är en rejäl publik som har samlats framför den största scenen. ”Du är fan min headliner” står det på ett plakat i publiken.

Efter en lite trevande börjar Zara utnyttja hela den stora scenen och ser ut att trivas riktigt bra där. Hon påpekar att hon själv var festivalbesökare förra året och det fantastiska att äntligen få stå på scenen. Och visst känns det som att hon tillhör samma grupp som publiken, hon har verkligen kontakt med sina fans. Publiken är lika engagerade som Zara och allsången i Uncover är en av de största på festivalen hittills.

Jag skickar ut en tweet under spelningen som blir länkad i två snubbars konversation om vem Zara Larsson egentligen är. ”Bra röst men ingen hjärna” och ”borta om ett år” är två av utlåtandena. Tro fan att Zara behövs.

Som hon själv säger på scenen: ”Fuck Günther. Fuck alla kvinnohatare.”