Videopremiär: Världen Brinner – Berlin

Världen Brinner är punkrockbandet från Västerås som på kort tid har byggt upp en hängiven publik som sträcker sig långt även utanför punkscenen.
Bandet albumdebuterade 2018 med ”Slöseri Av Tid” som fick lysande recensioner, bland annat så listade Close-Up Magazine skivan som bästa punkalbum 2018.

På scen är Världen Brinner en musikalisk explosion som inte lämnar någon oberörd. Med sin starka och karaktäristiska röst sjunger Malin Sandberg ut all sin ilska, frustration, glädje och sorg. Världen Brinner har spelat med band som Asta Kask, Strebers och Dia Psalma, men har även turnerat en hel del på egen hand. Under 2020 väntar spelningar runt om i landet.

Världen Brinner släpper nytt album i april.
Plattan heter ”Vi Äger Natten” och budskapet är tydligt:
Scener ska ägas, kvinnor ska ta plats och världen ska räddas

På alla hjärtans dag släpptes singeln Berlin och som Drefvet nu med stolthet kan presentera videon till. Om videon säger sångerskan Malin Sandberg såhär:

Eftersom texten skrevs i Berlin, och titelnamnet blev just ”Berlin,” så åkte jag och filmproducenten från Heavygroove media dit och filmade. För att ge videon en autentisk känsla. Vi filmade mitt bland förvånade turister från de typiska turistattraktionerna för att en ska kunna se att videon är inspelad i Berlin. Minnesmonumentet från dödade judar under andra världskriget ger en annan vinkel på videon, och att människor behöver vakna upp. Sluta sova. Både i Berlin och i resten av världen

Så varmt välkomna till videopremiären av Berlin