Videopremiär: Jakobina – Walking On The Moon

Theresia ”Jakobina” från Göteborg är ny som artist, men hon är sedan tidigare en rutinerad låtskrivare. Hon har bland annat har komponerat hiten ”Cat and Mouse” till sydasiatiska popgruppen BY2. Låten nådde stor kommersiell framgång och BY2 framröstades till årets mest populära grupp på kinesiska Kugou Music Awards. Sedan flera år tillbaka skriver Theresia musik tillsammans med mentorn Rob Davis i London (Rob ligger bland annat bakom Kylie Minogues megasuccé ”Can’t get you out of my head”). Theresia har även skrivit musik till en mängd olika reklamjinglar i radio och TV, bland annat en prisbelönad IKEA-kampanj.

Låten är skriven av Theresia ”Jakobina” Svensson och Melody Clubs frontman Kristofer Östergren och släpptes i februari och nu har Drefvet äran att visa videon till låten.

Om Walking On The Moon säger Jakobina såhär:

Jag skulle kunna hitta på en svår story men sanningen är enkel – jag skrev låten när jag var nykär! Jag var hög på mig själv, hög på oss och kunde inte fokusera på något annat. Jag hade lite flyt med att känslorna var besvarade, annars hade det slutat med kontaktförbud.

Jakobina om samarbetet med Kristofer Östergren:

Kristofer har ett kreativt kaos som jag aldrig stött på tidigare, vi klickade direkt. Tillsammans kände jag att vi kunde vara fria och vi går alltid all in, det finns absolut inga gränser musikaliskt. Första tanken var att vi skulle skriva låtar som skulle pitchas mot andra artister. Rätt snabbt insåg vi att låtarna vi skrev tillsammans blev alldeles för personliga och tanken på att någon annan artist än jag skulle tolka dessa låtar kändes bara fel. Jakobina blev till.

Om artistnamnet Jakobina:

Min pappa ville döpa mig till Jakobina men mamma vägrade. Hon tyckte det lät som en (valfritt svärord) papegoja. Namnet har alltid funnits med mig och symboliserar den jag inte blev. Det har tagit lång tid för mig att hitta rätt bland samarbeten och därför kändes det självklart att välja detta artistnamn. Jag hittade hem. Plus att det glittrar i pappas ögon när han äntligen fick revansch.