Videopremiär: Gus Ring – Rainbow Blood

Gus Rings andra album Hypnoseas släpps den 21 April. Med en grund präglad av do-it-yourself scenen är dessa tio melankoliska, utelämnande och drömska låtar inspelade och mixade av Gus själv i en studio han byggt i sin garderob.
Texterna berättar historier om ensamhet, kärlek och introversion till en grad att det känns som att musiken är Gus enda väg att kunna få dessa saker ur skallbenet. I en värld full av snor-tighta produktioner och auto-tuneade sångstämmor skär Hypnoseas igenom som ett album fyllt av ärlighet, närhet och ord tagna rakt ifrån hjärtat
.

Gus Ring kallar sin musik Akustisk Drömpop. Den musikaliska resan ifrån att spela trumpet i olika orkestrar till att börja skrika i metal- och hardcoreband gjorde att Gus till slut fann en stor kärlek för skör, ärlig och melankolisk musik kring tidig 20-års ålder. Gus byggde en studio i sin garderob med de billigaste tyska mickarna och 2014 spelade han in, mixade och mastrade sitt första album “Boredomtapes” som ett experiment för att se vad som gick att åstadkomma på helt egen hand. Gus släppte sedan albumet som 100 kassettband, var och en med handmålade omslag.

Gus huvudinstrument är akustisk gitarr, vilken på vissa spår spelas på ett väldigt nyskapande vis – med en pinne gjord för meditations-skålar. Albumet innehåller även instrument såsom trumpet, piano, klockspel och hemmagjort slagverk med galgar.
Artworken är tecknad av Gus Ring på fotografier tagna när hans bror varit och dykt på havets botten.
Detta skapar en vision av mystisk som går väl hand i hand med de återkommande vatten-metaforerna i texterna.
”Hypnoseas” består av tio ärliga, nära och variationsfyllda låtar inspelade över två års tid.
Mastrade av Alf Håkan Åkesson (Weeping Willows, Dungen, First Aid Kit).

Med det i ryggsäcken så hälsar Drefvet varmt välkomna till premiären av fantastiska Rainblow Blood