Videopremiär: Eric Palmqwist – Man behöver inte va död för att va blå

Eric Palmqwist har en karriär som spänner över snart två decennium. Från nittiotalets manglande indierock i Monostar till tvåtusentalets rungande fusion av country, pop och folk i EP’s Trailer Park.
2019 flyttade Eric från hans trailer park och blev kort och gott: Eric Palmqwist. Debutalbumet gick under epitetet ”En halv gris kan inte gå” och möttes av hyllningar.
I början av han mars i år följde han upp succén med singeln ”Du och jag mot döden”, den 15 maj kom nästa smakprov från ett kommande album och det heter: ”Man behöver inte va död för att va blå”.

Palmqwist har historierna och han räds inte att berätta, fjolårets album avhandlade vägen ur ett missbruk och denna gång är det ett annat ämne som tas upp för reflektion, vilket lämnas till lyssnaren att utröna. Istället följer dessa ord, vilka knappast förklarar vad handlingen kretsar kring, men vi får i alla fall reda på att en Gibson SG och en tysk musikstil vid något tillfälle influerade inspelningarna:

– Jag har alltid velat göra en låt med Krautkomp.

Jag har alltid velat göra en låt där titeln innehåller ordet blå.

Jag har också alltid velat spela in på en blå metallic Gibson SG med svajarm.

Inget av detta har konstigt nog blivit av tills nu.

Låten är skriven i mitt sommarhus på Gotland en dag när sommar blev till höst

och det blev den sista låten jag skrev inför albumet ”Hej då” som kommer senare i år.

Det är med stolthet och glädje som vi idag kan presentera videon till singeln Man behöver inte vara död för att vara blå. Livevideon är skapad av Gustavo Martins.