Videopremiär: Emili Milou – Låt Mig Slippa Se Dig

Med stolthet och värme står Drefvet som värd för premiären av Emili Milous video till låten Låt Mig Slippa Se Dig.
Det finns få ämnen som Emili Milou inte skulle skriva om.
Hennes signum är just skarpa och träffsäkra texter som de allra flesta kan relatera till – svartsjuka, kärlek, hämnd och revansch.

Låt mig slippa se dig är inget undantag.
På nya singeln har Emili dock ändrat musikalisk riktning.
Genom producenten Anton Nessvi har hon hittat ett sound som känns Emili Milou rakt igenom – elektronisk danspop med refränger som fäster. Och framförallt är det samarbetet med musikjournalisten Christel Valsinger som satt sin prägel på Låt mig slippa se dig.. Christel, som har spelat i band som The Pusjkins och som numera är en del av indieduon 500 mil, har skrivit musiken och Emili texten på nya singeln.

Emili Milou om låten
– Idén till låten fick jag från en kille som jag var väldigt förälskad i under mina tonår.
På skolavslutningen lyckades jag sätta mig bredvid honom i kyrkan. När vi applåderade åt en gammal lärare som skulle tackas av sa killen jag var kär i ”du klappar så hårt i händerna att jag får ont i örat”. Jag blev såklart jätteledsen men tänkte några år senare att ”det där citatet är fan bra”. Speciellt att ha med i en låttext.

– Jag har under perioder mått dåligt och lidit av depression, koncentrationssvårigheter och ätstörning. Texten är ett sätt att säga till mig själv att nu gör jag slut med det gamla, nu går jag vidare med mitt liv.

Jag har förlåtit mig själv och det förflutna kan jag inte göra någonting åt,
det måste jag släppa.

Emili Milou om videon
– Videon är inspelade i Luleå och jag höll på att frysa häcken av mig på set. Mina fötter, tår, händer var helt förfrusna efteråt.

Jag tänkte ”Allt för konsten!” när jag stod där i skogen.

Efteråt fick jag stå i duschen med extra extra varmt vatten, värma och skölja fötterna och händerna. Regissören och jag körde även tricket med en hårtork; att blåsa med varm luft på förfrusna kroppsdelar lol.

– Låt mig slippa se dig har något sårbart över sig och tycker jag slår an en ton i ”det svenska vemodet” som jag tror alla kan relatera till. Jag ville åt det som finns i den svenska folksjälen; naturen, träden, snön, skogen, vintern, den friska luften, solen, porlande diken etc.

Det finns något läkande i naturen och något sårbart och vackert i det.

Och en igenkänning.
Vi har alla stått och frusit häcken av oss i minus 10 grader när vi väntat på bussen typ.

Regi och producent: Emili Milou
Regiassistent, klippning och redigering: Teddy Scherlin