Daniel Castro

Videopremiär: Dolorifics – I Live In Shadow

Vilka är Dolorifics?
Dolorifics är ett alternativt rockband från Göteborg. Vi släppte vår debut EP 2016, och nu är vi snart aktuella med första LPn ”Welcome to Dolograd” som släpps den 24e januari via Nasty Cut Records.

Vad vill ni berätta om I Live in Shadow?
I Live in Shadow, tredje singeln från kommande skivan, är en repetitiv enkel rocklåt som handlar om känslan av att vara bortkastad och övergiven. Första versionen av låten var bara versmelodin som Erik nynnade in i sin röstmemo, och sedan byggdes det på efterhand med bandets hjälp. En av skivans bästa låtar tycker vi.

Vem har producerat videon?
Videon är producerad av Philip Nordling, och inspelad i vår replokal. Inledningsvis var vi inne på att videon absolut inte skulle vara klipp på oss där vi bara stod och spelade, men i brist på både pengar och idéer slutade det så i alla fall. Fast förhoppningsvis med en lite annorlunda take på det hela.

Så det här är tredje singeln inför ert debutalbum, ”Welcome to Dolograd”, vad kan ni säga om den kommande skivan?
Det är som sagt vårt första fullängdsalbum, och första gången vi släpper en vinyl, vilket känns lika kul som det förmodligen är dumdristigt. Vi har lagt flera år på den här skivan och är väldigt nöjda med slutresultatet, men det ska bli väldigt skönt att äntligen släppa den så att vi kan lägga den här processen bakom oss. Efter skivan hoppas vi på att få komma ut och spela så mycket som möjligt, men vi kommer faktiskt med minst ett släpp till redan nästa år!