Tunggung från Maryland på Bråvalla

Clutch
Bråvallafestivalen
2014-06-27

Jag går mest till den här spelningen för att få höra Earth rocker och Electric worry. Det får jag också. Ingen högoddsare kanske, men ändå – mange takk. Jag får också så mycket mer.

Medan Tim Sult och Dan Maines mest står hukandes över sina stränginstrument så är det Neil Fallon och trumslagare Jean-Paul Gaster som står för showen. Jag måste särskilt uppmärksamma Gaster.

Jag älskar den här typen av trummisar, som har decimerat sitt trumset till det allra mest nödvändiga och gör så mycket som möjligt med det. Gaster är supertydlig i alla sina rörelser och är fantastiskt rolig att kolla på. Han får fram det rätta svänget utan att blinka och han får det att se så förbannat enkelt ut. Efter att ha fuskat som trummis i några band kan jag  bekräfta att det är det inte.

Samtidigt håller Fallon hov i fronten. I D.C sound attack plockar han fram både munspel och koklocka. More cowbell!

Efter eftermiddagens väder-debacle med regn, blixt och dunder så tittar solen fram lagom till Clutch spelning och värmer skönt i ryggen. Det är omöjligt att inte bli glad av kvartettens bluesrock.

När The wolf man kindly requests avlutar setet med tunggung delux är festivalens hittills kortaste timme över. Jag hade kunnat tagit en till.