Enligt den kinesiska zodiaken infaller ”hästens år” var tolfte år. Om och om igen. Kanske är det därför Stella, smakprovet från The Mighty Stefs kommande album ”The Year Of the Horse” låter så tidlöst.

Hos kineserna symboliserar hästens år det ädla och eleganta men också snabbhet och uthållighet. Det står också för intelligens, vältalighet och frihet. Hästens år associeras också med glädje, flexibilitet, humor och fest.

Well frågar ni mig skulle det där lika gärna kunna vara beskrivningen Stella som en deklaration för ett specifikt år i den kinesiska astrologin.

Irländarna i The Might Stef frestar med rock som är så tidlös att det inte går att förvänta sig annat än att hästens år, 2014, kommer bli fantastiskt.

 

 

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg