Thomas Stenström bjuder in till premiär

Okej, såhär funkar det i min värld..

Att ställa sig på en scen och sjunga sina låtar kräver mod.

Att ställa sig på en scen och sjunga sina låtar i avskalade versioner kräver mer mod.

Att ställa sig på en scen och sjunga sina låtar som ingen någonsin hört innan, i avskalat format. Ja det kräver sin artist det.

Thomas Stenström ställer sig på scenen i Norrköping flankerad av två väldigt kompetenta soldater vid sin sida, och för kvällen är de beväpnade med nya låtar så vansinnigt färska att det ryker om alstren. Hur färska undrar ni?

Jo så färska att låtarna inte ens är officiellt döpta än.

Men de lever. Herregud att de lever.

Jag såg Thomas Stenström första gången 2012 på en båt i Karlstad och jag däckade totalt. Jag i min iver var övertygad om att jag såg The Next Big Thing. Jag såg Ullevi och Roskilde. Jag såg en ny herre på täppan.

Men det blev tyst. Det kom ett skrik, ett vårskrik förra året som döptes till Dansen Före Döden. Jag såg det där tronskiftet igen.

Sen blev det tyst igen.

En stormig torsdagskväll i Norrköping låter det igen. Inga vårskrik denna gång. Utan det är nedstämt, avskalat och sammetslent. Men det lever upp till så högt ställda förväntningar så kristallkronorna skakar i fästena.

Öppningslåten Elvis, Einstein och Jag ger liksom en fingervisning om kvällen. Men enligt Stenström inte en kompass om hur skivan låter.

– Varje låt är en psalm, säger Stenström om nya skivan som än så länge är odöpt.

Och de nya låtarna framförs med andakt, respekt och själ. Ikväll är de insvepta i filt. Vem vet hur de kommer låta efter dopvatten rinnande över sig?

Kvällens vackraste historia kommer i Dirty Harry Och En Tung Refräng (jag hoppas det inte bara är ett arbetsnamn). Kom ihåg var ni läste det först. Det här kommer bli den poplåt som rör om det uppe i poptoppen.

 

Eller som Thomas Stenström sjöng ikväll: ”Förvänta er stora ting av mig”.

Den här väntan på skivan känns värre än alla julaftnar och födelsedagar multiplicerade.

 

Första singeln Fåglar lovar gott. Framförd ikväll i en väldigt vacker version utan Frida Sundemos ljuva stämma (tyvärr).

Inom en väldigt snar framtid kommer nya släppet Slå Mig Hårt I Ansiktet.

 

Alltid nåt.