Foto Martin Wilson

Teddybears och regressionen

Redan när nyheten om att Teddybears tänkte återutge debuten ”You Are Teddybears” på vinyl kom, började många fantisera om att de även skulle spela låtarna live.
Och så blev det.
I december ställde sig bandet på Cyklopens scen och rev av hits från det klassiska första albumet.

Att välja Cyklopen som scen till eventet kändes självklart. Om nu stökiga rötter ska sökas, är en anarkistisk fond på sin plats. Att dessutom låta två av skivbolaget PNKSLMs yngre förmågor öppna kvällen kändes också naturligt. Först ut var garagepunkiga Gestures, följt av ShitKid som väl inte behöver någon presentation vid det här lagt.
Två utmärka förrätter till den förestående huvudrätten.

När väl Teddybears gick på var det inget fel på spelglädjen. Eller gensvaret från publiken. Nostalgitillställningar kan ju vara lite oengagerade ibland, men så inte i det här fallet. Ska något invändas är det möjligen att det spelades lite för få låtar. Kanske hade jag räknat med att hela debutplattan skulle spelas, från första låten till sista. Så blev det inte, spellistan var tämligen begränsad. Men jag fick höra mina favoriter Step on it och Blockhead från förr och dessutom de mer moderna Purple Rain och Punkrocker. Jaja, jag vet att Purple Rain kom redan 1995, men det känns ändå som en nyare låt.
Sluta tjafsa. Bra var det i varje fall.