Soulsångerskans största inspirationskällor

Är Beldina Sveriges nästa stora soulröst? Så kan mycket väl vara fallet.
Drefvet gav henne pennan och uppdraget att lista de fem röster som inspirerar henne allra mest.

Nästa vecka släpper hon epn ”Intermission” och är högaktuell med videon till singeln Ocean (som ni kan se nedan). Hon har turnerat med artister som Rasmus Faber och Timbuktu, körat bakom Stevie Wonder och varit förartist till Pharell Williams.

Men vilka är egentligen den aspirerande soulstjärnans största inspirationskällor?

Här ger hon oss svaret:

beldinaWhitney Houston
Det kommer aldrig finnas någon annan som Whitney. Hon var och kommer alltid förbli helig och odödlig för mig. Hon har ett ofantligt register som tillåter henne att glida från högt till lågt utan ansträngning. Budskapen i många av hennes låtar har ett universalt språk som får dig att kunna både dansa och gråta på samma gång.

Joni Mitchell
Jag inspireras av hur hon kan hänföra en hel publik med endast hennes gitarr. Hennes röst i sig är ett instrument som styr så hon behöver knappt något beat för att hålla tajmingen för att få det att svänga.

Dolly Parton
Låtskrivare extraordinär! Den här donnan är min favorit; hon är karismatiskt, kreativt smart och bussines minded vilket är väldigt imponerande.

Billie Holiday
Jag älskar den råa ärligheten i Billies toner och ordval. Hon sjunger från ett smärtsamt ställe vilket gör att det känns rakt in i benmärgen.

Kanye West
Han är inte världens bästa vokalist direkt men Kanye har ett melodispråk utifrån denna värld och har en förmåga att dra ut det bästa i många talanger som John Legend och Beyonce etcetera. Jag hoppas på att få jobba med honom en dag.