Foto Martin Wilson

Snake och Nomad

I början av pandemin var spelningar så sällsynta att vilken spelning som helst kändes livsviktig. Nu har det faktiskt lossnat lite, fler och fler fina event poppar upp. Från stiltje till ’Fear of missing out’-panik. Något som jag garanterat inte tänkte missa var hur som helst Snakes spelning på Nomad.

Nomad har stått för en av årets största kulturgärningar. Ställets arrade spelningar har gjort att det har gått att andas, när en nästan glömt bort hur en andas. Den 19:e september erövrade Snake den lilla mysiga innergården med buller, bong och massivt smink.

Rent musikaliskt handlar Snake om relativt rå rock, i varje fall live. Dock med tillägget att synt och termin (!) tillför en rymdig dimension. Stack ut gjorde nog Falling, som jag trodde var en av bandets gamla hits. Vid närmare spotifygranskning visar det sig att det är ny låt. Det måste ju vara ett gott tecken, när en låt känns som en klassisk hit redan från början. Bandet valde att avsluta med en oväntad cover, The Rhythm of the Night. Mer sånt, det blir ju sällan fel. Låten ligger dessutom väl i tiden, det var ju trots allt Corona som gjorde originalet.