Så här lät juli

Medan de flesta tar semester ligger musikbranschen inte på latsidan. Trots att det är sommar har det släppts en massa bra låtar i juli. Här kommer ett axplock av det bästa.

Bad Bad Hats – Midway
Melankolin som genomsyrar den här låten är helt fantastisk. ”God I could have kissed you, god I could have kissed you…”

Lana Del Rey – Honeymoon
Första smakprovet från den kommande skivan med samma namn som låten. Honeymoon går i samma stil som låtarna på ”Ultraviolence”. Det är mörkt och jag kommer att tänka på Nancy Sinatras Bang bang. LA Noire.

Dilly Dally – Desire
Fantastiskt snyggt singelomslag och en grymt bra låt om begär. Katie Monks röst spricker precis där den ska (lyssna bara på inräkningen).

Atombomb – September 16th
Äntligen är Göteborgsbandet tillbaka med nytt material – en hel EP den här gången. De levererar spröda gitarrslingor och mäktiga crescendon som aldrig förr. Avslutningen är höjdpunkten på den självbetitlade EP:n.

Goat – It’s tme for fun
Det svenska voodoo-kollektivet är tillbaka med psykadeliska tongångar. It’s time for fun har ett svårt smittande sväng.

Ghost – From the pinnacle to the pit
Efter att bandet hade livepremiär på den här låten i juni knarkade jag youtube-klipp i flera dagar, när den äntligen släpptes som singel lyssnade jag konstant på den i två dagar. Det här är en av bandets absolut bästa kompositioner och en helt perfekt låt. Fem plus. Jag tror att Stereogums skribent Michael Nelson sa det bäst: ”When the song gets to its first chorus at about the 1:40 mark, the melody just EXPLODES. It’s so goddamn catchy that it will elevate you. So … I actually think I love it and I’m gonna listen to it like 20 times today. You should too.”

Alice Glass – Stillbirth
Alice Glass uppbrott från Crystal Castles var kanske inte bara dåligt. Ethan Kath fortsätter att göra bra musik med Crystal Castles (Frail från tidigare i våras är sjukt tung) och nu släpper Alice sin första sololåt. Stillbirth kombinerar stökigt sound med vacker sång.

CHVRHES – Leave a trace
Favoritskottarna är tillbaka! Snyggt catchig syntpop i vanlig ordning. Nu är det bara att någon svensk konsertarrangör tar tag i att boka bandet så snart som möjligt.

Kylesa – Lost and confused
Förutom den något spartanska produktionen är den här sludge-pärlan grymt bra.

Kurt Vile – Pretty pimpin
Månadens skönaste gung – med en aningen otippad låttitel. Kurt sjunger om att inte känna igen sig själv i spegeln.

♦ Tidigare månader