Ron Pope lockar fram allsång

Ron Pope
Bråvallafestivalen
2014-06-26

Under fjolårets Bråvallafestival var Ron Pope en ganska okänd akt som gömdes undan på en tältscen men ändå drog en stor publik och levererade stort. I år har han flyttats upp till festivalgigantens näst största scen och visst har publiken växt.

Vi snackar inte någon storpublik, men alla, precis ALLA, som är där är hängivna och älskar den gemytlige påven från första ton. Pope intygar att han älskar Sverige och det känns genuint. Riktigt genuint.

Setlistan är en nedbantad variant av vad han bjöd på när han gästade Stockholm och Tyrol i vintras (ett gig som vi beskrev här) och allsången under den blå himlen är ivrig. A Drop In The Ocean är den avslutande punkten där publiken både kan och får chansen att sjunga varenda ord själva, men vägen dit fram kantas av uppriktig singer/songwriter-pop där det är många som vill lufta struparna.

Det är givetvis ingen idealtid att spela mitt på dagen på en så pass stor scen som det är tal om, men Ron Pope hanterar det med den äran. Det blir en mysig timme med en av de skarpaste hantverkarna inom den här scenen.

Ron Pope har inte erövrat sitt sista fan i det här landet än, det är en sak som är säker.