Omslagsonsdag: Blood Sugar Sex Magik

Det kanske inte är omslaget i sig som är det mest ikoniska, utan vad som döljer sig bakom (under?) det. För det här är en platta som exploderade och presenterade Red Hot Chili Peppers för världen. Den släpptes hösten 1991 och producerades av succégarantin Rick Rubin.

Jag kan inte påstå att jag varit ett fan av bandet. Jag kan med handen på hjärtat erkänna att inte en enda låt ur bandets katalog finns med på någon av mina spellistor. Jag har aldrig fastnat för den där rockfunkgrejen. Men det finns en låt, en fantastisk låt som jag inte riktigt kan släppa.

När jag ser omslaget så kan jag inte hjälpa att tänka på Kiss kanske snyggaste (i tuff konkurrens) omslag till plattan ”Rock and Roll Over” men det kanske bara är mina tankar som dras dit.

Anledningen till att plattan blev en sån sjuk succé är ju självklart überhitsen Give It Away och Under The Bridge. Men jag föll aldrig riktigt för dom. Jag vet inte varför. De gjorde bara inget för mig. Den låt jag istället ramlade kär i är den smått fantastiska och lite bortglömda låten ”Breaking The Girl”. Herregud efter alla dessa år så är det fortfarande omöjligt att tröttna på låten. Den där flöjten (??) som rör sig som vackra fjärilar i bakgrunden. Det där akustiska rock-inslaget som lyfter låten till helt nya höjder.

Okej okej, det här kanske inte blev en historia så mycket om ett ikoniskt omslag som en historia om en fantastiskt fin låt.
Ibland räcker det.