Och där faller ännu ett år

2014 har utan tvekan varit det mest spännande musikåret någonsin för mig. Inte bara för att vi skapat ett monster som vi döpte till Drefvet utan för att i år mer än någonsin tidigare har jag blivit knockad så många gånger. Fullständigt knockad av musiken och på skakiga ben lyckats ta mig upp igen. Jag tänkte att med en enkel genomgång ta med dig på en resa genom slagserierna som utgjorde mitt 2014.

Årets tal 1. – Sextioniojävlatusentrehundrafyrtionio

Årets egoboost – Att jag personligen och vi som jobbar med Drefvet lyckats skapa lite eko i branschen. DET får oss att gnugga geniknölarna ännu mer. Tack till er som läser. Utan er vore vi bra, men inte lika bra.

Årets miss – Att jag inte tog mig tid att skriva om Friendship. Detta norksa band som lyckades ta det bästa från Hellacopters och Kiss och göra det till sitt eget unika sound. Skäms på mig.

Årets video 1. – Den är snygg som fan. Musiken svänger nåt alldeles fantastiskt. Den tog mig med storm. Rasande vacker. Och JA, jag vet att låten inte är från 2014.

Årets video 2. – Hallå!! Gandalf dansar i videon. Vad mer begär du??

Årets textrad.Musik ska byggas utav glädje skratt och glöd. Men varför blir det då så bra när det känns som man vill dö? Saxad från Systemets fantastiska låt Kattresan. Den raden summerar precis vad jag vill känna för musik. Hjärta. Smärta.

Årets frågetecken. – Den här diskussionen som rasade om huruvida First Aid Kit hade gjort en fantastisk platta eller inte. Systrarnas segertåg rullar vidare medans diskussionen sedan länge är död. Så JA, skivan var och är så fantastiskt jävla bra och den är värd alla hyllningstexter i världen. PUNKT!

Årets flopp. – Åska och festivaler är den absolut sämsta av kombinationer.

Årets konsert 1. – Håkan Hellström på Ullevi. Om du inte var där, om du inte fick uppleva atmosfären så kan jag lova dig att ingen recension, förklaring, berättelse skulle komma i närheten av att kunna beskriva den aftonen. Men jag var där, jag stod där mitt i ett hav av lyckliga människor. Och det är ett minne som jag kommer bära med mig i resten av mitt liv.

Årets konsert 2. – Family Of The YearBråvalla. Jag tog skydd från regnet i ett stort tält och jag fann av en slump ett av festivalens finaste ögonblick.

Årets konsert 3. – Den magiska kvällen i Huskvarna Folkets Park. Tre pop-ess i form av Hurula, Krunegård och Stenström spelar under samma tak, på samma scen, samma kväll, ja då bygger jag K2-höga förväntningar. Men kvällen och samtliga artister levererade. Det blev sådär fantastiskt fint och febrigt som man vågade hoppas på.

Årets tal 2 – Bråvalla tar tillbaka publikrekordet. Det nya rekordet lyder 56.071 personer. Inte Håkan-klass, men imponerande verkligen.

Årets bredaste leende. – Mitt, då jag lyssnar på all den fantastiska musik som landar i mailkorgen. Fortsätt skicka musik. Det är tack vare er detta monster lyckats växa sig så stark.

Årets konsert 4. – Henric de la Cour och (OCH!) Kite i Uppsala. Det blev verkligen sådär vansinnigt fantastiskt bra som jag hoppades. Kite bjöd på en makalöst snygg och svinigt tajt show. Det är nåt visst med söndagsspelningar.

Årets konsert 5. – Avicii på Tele 2 Arena. Det känns som att det var evigheter sen, så jag var tvungen att dubbelkolla. Men nejdå, den spelningen var i år, och den var sjukt svängig. Att öppna spelningen med världens just då hetaste låt är kaxigt, och för att sedan avsluta spelningen med universums mest streamade låt, ja det säger ju en del om Herr Berglings storhet.

Årets tal 3. – Markus Krunegårds brandtal i Korallreven & Vintergatan om att mänsklig värme kan förändra världen. Att mänsklig värme kan förinta Sveriges just nu tredje största parti som är ett ”jävla fascistparti”, DET brandtalet gav mig gåshud över hela kroppen. Jag hörde talet tre gånger i år, och jag njöt och tjöt lika mycket varje gång.

Ja ja ja.. jag vet att jag har missat massa saker. Massa minnen som inte riktigt tog sig fram. Men det här har varit ett riktigt grymt musikår. Jag hoppas innerligt att 2015 kan leverera lika fantastiskt bra.

Året i bilder

Så från botten av mitt hjärta. Tusen och åter tusen tack för detta år. Väl mött 2015.

Pussar kyss och hejdå.