NOLA har ordet

Innebörden av rätt och fel kan kännas abstrakt och luddig att förstå, utan mycket till objektiv förankring att luta sig mot. Eftersom detta kan medföra dränerande grubblerier och sömnlösa nätter har jag sammanfattat en lista över konkreta saker jag själv kommit fram till angående rätt och fel.

Låt mig presentera:
En guide till omoraliska saker du inte bör göra i Malmö
(- men som faktiskt har hänt! På riktigt.)

Du bör inte:

1. Slicka tjejer i ansiktet på Grand Öl & Mat.
Detta behöver knappast någon närmare förklaring. Man ska inte slicka någon i ansiktet. (Framförallt inte en okänd person!!!) Min egna empiriska studie visar att ”slickarna” oftast är män – så bara sluta slicka tjejer i ansiktet. Nu.

2. Dragrace:a upp och ner för Amiralsgatan varje fredags-/lördagsnatt.
Amiralsgatan är sjukt lång och således bor det sjukt mycket människor längs denna sträcka. Skulle man akut behöva varna Malmö för en giftig gasläcka nattetid, så skulle man köra upp och ner längs Amiralsgatan med mistlurar för att effektivt väcka halva stan. Det här är inte långt ifrån alltså. Och på samma tema:

3. Öppna fönstret på vid gavel kl 5.37 en lördagsmorgon och dra av världens längsta gitarr-rock-solo så det ekar mellan husen på Falkenbergsgatan.
Ska man skratta eller gråta? Det var ju ett grymt solo men så overkligt starkt att grannar började sticka ut huvuden genom fönstren – men ingen vågade bryta in. Tillslut lyckades ändå någon med imponerande lungkapacitet få slut på eländet genom att artigt skrika: håll käften, din jävla idiot!!!!!!!!

4. Sno någons cykel.
Alla har varit med om att få sin cykel stulen, och det är så himla tråkigt. Man måste gå eller åka buss och det går inte för man måste ha en cykel i Malmö, annars dör man. (Obs, skämt)

(Här ska tilläggas att jag en gång knyckte tillbaka en cykel som hade blivit stulen, vilket kanske är omoraliskt (?), men om tjuven inte byter kod på kombinationslåset så får hen väl skylla sig själv??)

5. Bajsa på sig på Lilla Torg en fredagsnatt, gå runt kvarteret och dumpa byxor och kalsonger på Noirs uteservering.
Bara en fråga: vad gick den här personen hem i???

(Det omoraliska ligger då framförallt i att efterlämna sig skit som någon annan får plocka upp. Det har dessutom hänt mer än en gång! :-O)

6. Kissa på någons tomatplantor på innergården precis innan skörd.
Den som sedan sa ”jamen, det ska väl vara bra för plantorna?” fattar inte att det är som att kissa någons barn, och att det dessutom är skillnad på ”planta” och ”planta med skörd som ska bli grekisk sallad”.

7. Låtsas bara prata ryska när Green Peace vill tala med en på Södra Förstadsgatan.
Okej, det här kan ha varit jag… Jag förstår att det verkar omoraliskt att hävda att bry sig mycket om miljön och sen ljuga för att komma undan de som faktiskt gör någon skillnad. Men ibland orkar jag bara inte prata med en enda käft.

 

NOLA – Moral Overflow