Hampus Carlsson
Fester, Baler, Maskerader, Discon Klubbar, Festivaler (singel)
(Playground Music, 2016)

För några år sedan langade han ut ett stycke fullständigt oemotståndlig sommarpop. Sommarplågor var precis vad den utgav sig för att vara. En somrigt medryckande popdänga med en socialrealistisk text där igenkänningsfaktorn från ungdomssomrarnas i efterhand romantiserat oproblematiska skeenden beskrevs med briljans (”Du skriver på Facebook, jag trycker på lajk/Jag går ut och röker mina Lucky Strike” är alltjämt en briljant textrad).

Nu har Hampus Carlsson gjort det igen.

Låt er inte avskräckas av den otympliga titeln Fester, Baler, Maskerader, Discon Klubbar, Festivaler (något mer klatschigt borde herrn faktiskt ha kunnat komma på), det är återigen dags för en svängig poplåt med yster sommarfeeling. Upplägget är i stort sett detsamma. En träffsäker text med somriga verklighetsspaningar inbäddade i ett romantiskt skimmer applicerad över ett lika medryckande som uppiggande popdriv.

Själv kallar han det för ”en kärleksförklaring till det fula och vackra i livet”.

Det är helt enkelt det som Hampus Carlsson gör bäst.

Naiv jävla sommarpop.

 

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg