”Musik ger livslust, tröst och behövs till alla känslor” – Drefvet möter Dark Sven

Dark Sven hyllades unisont för sin förra singel Lovelife in a coma.
Nu är han tillbaka med singeln ”98 Percent”, en lugnare låt som kanske har ännu starkare melodier.
Dark Sven fortsätter överraska och förvalta ”det svenska indiepop undret”.

Det finns ju självklart massa goa saker att gotta ner sig i här. Så Drefvet tog sig helt enkelt ett snack med Dark Sven. Det lät ganska såhär.

Jag måste ju börja fråga om namnet. Det är ju mystik i massor kring namnet. Utan att kanske avslöja i detalj, för lite mystik måste ju bevaras. Var kommer namnet ifrån. 

Sven är ett av mina förnamn, i mina öron låter det snällt och harmlöst. I kombination med mörker blir det något som passar min musik. Kombinationen är opålitlig på ett bra sätt. Ett namn som låter mig utforska själens obotliga mörker och ensamhet med pannlampan på.

Vilka artister eller grupper har påverkat ditt sound under resan och hur det låter idag. 

Lång resa via operett, progg, punk och pop. I dag Radio dept, Beach House och många andra.

Om din musik skulle vara en drink. Vilka ingredienser skulle den då innehålla?

Drinken bör bestå av olagrad rom, grön karamellfärg och vätskeersättning, på det viset blir man inte så kaxig men vill ändå sträva vidare.

Var ser och hör vi Dark Sven om tio år?

Live at Österåkers fängelse.

Musik ska byggas utav glädje..eller?

Då menar du som i Lill Lindforslåten. Nja, hennes första blå platta är ju toppen. Men jag utgår från melankoli. Men musik ger livslust, tröst och behövs till alla känslor. Allt folk säger får mig att associera till olika låtar. Såg en dokumentär om hur grottmänniskor slog på droppsten i grottor. Forskaren som upptäckt det såg glad och frälst ut.

Hur ser din skapandeprocess ut? Har du skrivstunder eller kommer inspiration som blixt från klar himmel?

Jag sitter med en guitalele och spelar in slingor och sång medan jag tittar på långfilmer eller serier. Då lurar jag självcensuren och får fram fragment som jag sedan kan sålla bland och slutligen bygga vidare på och sätta texter till. Texterna kommer ur melodin och handlar nästan alltid om längtan och ensamhet.