Music Is The Weapon har ordet

Det elva man starka kollektivet Music Is The Weapon liknar ingenting annat du kan i höra i Sverige just nu. En urkraft – både på skiva och på scen – med starka rötter i den västafrikanska afrobeaten. Med nyfikenhet, öppenhet och sin punkiga attityd till funken har de gjort sig ett namn som ett av landets absolut mest explosiva och svängigaste liveband. Unisont hyllade av publik och kritiker har de tagit emot både priser och nomineringar och inte lämnat någon som hamnat i deras väg oberörd.

För Drefvet har Music Is The Weapon komponerat en übersvängig playlist med röjgaranti.. Såhär säger bandet själva om var deras groove kommer ifrån:

Vi har alltid lyssnat på massor av musik i bandet men på ”Sweet Choral Motion” har vår inspiration varit spretigare än tidigare plattor.
Vi har en gemensam grund i afrobeat men kommer från olika bakgrunder så alla sätter sin egen prägel. Det är också en anledning till att vi orkar hålla ihop ett sånt här stort band. När vi väl är på plats bidrar alla och vi ger energi och impulser till varandra både i studion och på scen.
På den här skivan har fler i bandet också varit involverade i skrivandet och vår producent Sven Johansson på Fashionpolice records varit med i den kreativa processen, vilket lyser igenom i musiken.

Vi ser vår spretighet som en styrka och där hittar vi inspiration, där det föds nytt och där vi hittar vår kreativitet.

Afrobeat, soul, frijazz, hardcore, hiphop, etiopiskt, funk, Zappa… Med så många i bandet blev listan lång, men den rekommenderas i sin helhet för den som vill ha en riktigt trippad förfest.”

 

Music Is The Weapon – Sweet Choral Motion-