Motherf***in’ Motherf***ers Dance Motherf***er

Motherfuckin’ Motherfuckers
”Dance Motherfucker EP”
(Lux Noise, 2020)

Det är corona. Det är skittider. Det är allmänt mörker (trots att solen skiner).

Då gäller det att hitta det lilla upplyftande i tillvaron och ibland behöver det inte vara svårare än att ge sig hän åt ett gäng galna punkare som kallar sig Motherfuckin’ Motherfuckers och bränner av en vildsint cover på Violent Femmes gamla örhänge Dance, Motherfucker, Dance.

”Dance Motherfucker EP” är en enorm vitamininjektion.

Ett glädjepiller på dryga sju minuter där gänget förutom nämnda toppcover hinner bränna av tre låtar som alla spelades in under en och samma dag.

Det måste ha varit en kaotisk session, men det låter fantastiskt. Det är pur energi i dess finaste form när bandet som består av medlemmar från The Hip Priests och Bitch Queens skruvar upp förstärkarna och trampar gasen i botten.

Jag kan höra lite Dwarves här, det är sönderdistat som Atari Teenage Riot (inga andra jämförelser dock) och saknas inte alls melodisinne på ett sätt som vagt påminner om Randy i sin mest utflippade stunder (de som inte doftade pop).

Det är punk i sin mest glädjande och livsbejakande form. Med svett som stänker och mätare som slår i taket. Framförallt är Cat in Hell och It’s All Shit riktigt bra låtar.

Dance, Motherfucker, Dance.

Jag kan inte tänka mig ett mer peppigt shoutout att möta påsken med.