Manisk intensitet, melodisk självklarhet, oundviklig simplicitet

The Resonance
Waiting For our Time (singel)
(Sound and Vision Unit, 2016)

Det blir inte mer öppet mål än så här. Det går inte att undvika att dra parallellen till Broder Daniel. Gitarrslingan som sätter tonen för hela låten skvallrar om ett storögt beundrande av de fallna storheterna från första sekund. Produktionen är snarlik den som ramade in det kultförklarade gängets allra största stunder.

Men skit nu i Broder Daniel.

Ja, referensen finns där, men Waiting For Your Time är så våldsamt bra att den förtjänar att omtalas för sin egen briljans, inte för sina likheter med historien.

Vi snackar en sävligt lunkande bit där känslorna sitter utanpå kavajslaget och där den från Sundsvall utflyttade Göteborgsorkestern lyckas hitta precis rätt tilltal på knivseggen mellan melodiskt medryckande och nattsvart självömkande. Ni vet, när man inte vet om man ska dansa eller karva sig själv i handlederna med lämpligt trubbigt föremål. Waiting For Your Time bjuder på underbar svärta samtidigt som melodin i låten som leds av så väl omnämnda gitarrarbete som sångmelodin är så medryckande att det är snudd på att man skulle kunna börja flagga för hitvarning.

”Manisk intensitet, melodisk självklarhet, oundviklig simplicitet” skriver The Resonance själva i sin biografi. Jag kunde för mitt liv inte ha beskrivit det bättre själv.