Måndagsminnen med Good Harvest

Varje måndag (förhoppningsvis) har vi på Drefvet en (hyfsat) stående punkt som vi döpt till Måndagsminnen.
Måndagsminnen innebär kort och gott att man funderar och filosoferar om ett speciellt minne man håller kärt.
Det enda kravet från vår sida är att minnet är musikrelaterat.
Man kanske minns sin första skiva som köptes för egna pengar, eller den första livespelningen man besökte och alla intryck som följde med det. Första gången man gick på festival.
Möjligheterna är oändliga och ramarna är näst intill obefintliga.

 

Måndagsminnen med Good Harvest

Ett av våra första gemensamma musikminnen är den gången vi skrev vår första låt tillsammans. Vi hade spelat ihop i ett band med några andra under hela gymnasiet men aldrig riktigt umgåtts på tu man hand eller testat att spela och skriva bara vi två.

Nu hade bandet mer eller mindre splittrats och vi två var kvar hemma i Falun och kände oss sådär vilsna som man gör året efter gymnasiet när man inte har någon riktig livsplan.

Så en kväll satt vi inbäddade i filtar och med tekoppar på Hannas balkong någon gång under försommaren och skrev av oss vår frustration. Det var egentligen en av de allra första gångerna vi sågs bara vi två och hängde. Timmarna flög iväg i natten och vi hade ett sånt där riktigt skrivarflow och där och då föddes vår första låt, “Dump Hole Town”. Texten kan väl kanske diskuteras i efterhand… En tragikomisk tolkning av hur livet kan te sig i en småstad, när alla ens vänner dragit utomlands och man är fast i gamla mönster. Riktigt så illa var det inte för någon av oss, men det var på något sätt befriande att dra frustrationen till sin spets.

Vips hade klockan blivit 5 på morgonen och vi hade på sätt och vis bildat den duo som sen skulle bli Good Harvest några år senare. Sedan dess har det hänt en hel del, men den där känslan av obehindrat och otvunget skrivande är något vi bär med oss än idag och strävar efter.

Blir man nyfiken på hur det lät i tidernas begynnelse så råkar “Dump Hole Town” faktiskt ligga kvar på youtube… man får leta lite bara!