Mäktig metalsommar på gång?

Under förmiddagen basunerades nyheten ut att System of a Down kommer till Stockholm och gör en hedline-spelning i Globen den 23 juni nästa sommar.
De behöver inte bli ensamma av de gamla gängen från nu-metal-eran att göra Sverige i sommar. Faktum är att det kan vara en riktigt mäktig metalsommar på gång.

De som fastnade för den amerikanska vågen av nytänkande metal i skarven mellan 90-tal och 00-tal kan verkligen komma att få sitt lystmäte stillat till kommande sommar.

System of a Down har alltså redan presenterat ett Sverige-datum, men faktum är att flera av de andra giganterna som var med och lade grundfundamentet till den amerikanska metalscenen under nämnda år kommer att vara ute och röra på sig på de europeiska vägarna till sommaren. Det kan konstateras sedan de stora festivalerna börjat presentera sina första bokningar.

Exempelvis har Korn, aktuella med nya plattan ”The Nothing”, presenterat ett bra gäng juni-datum så väl i början som slutet av månaden (då de gör två festivaler i Finland). Disturbed har annonserat att de kommer befinna sig på vägarna och likaså Deftones.

Frågan är hur lång tid det dröjer innan det presenteras även Sverige-datum i deras turnéscheman?

Som en liten bonus kommer även de slitna gladpunkarna i The Offspring ge sig ut på Europas vägar. Ett stopp även i Sverige för dessa gentlemän förefaller högst troligt.