Håkan Kjellgren

Little Jinder – Ingen Ful och Tråkig Tjej

Little Jinder
Popaganda 2014
2014-08-30

Little Jinder gör mig förvirrad.
Å ena sidan utstrålar hon trygghet och säkerhet bara genom sitt utseende. För kom igen, hur många av oss skulle gå i en kjol av genomskinligt plast och vara säkra i det? Själv kan jag känna mig ovan bara av att ha på mig en starkare nyans av ett läppstift än vanligt.

Men när hon står på scenen känns hon blyg och försynt.
Som en generad tonåring som ska  hålla föredrag inför klassen tvekar hon när hon ska presentera sig och jag känner att hon kanske egentligen vill säga att hon heter Josefine Jinder men är ju faktiskt där som Little Jinder.

Josefin – du är asbra som Little Jinder!

Spelningen som Little Jinder genomför på Popaganda tillsammans med sidekick Melo och gästartist Julia Spada kantas av en del problem och Little Jinder kallar skämtsamt spelningen för legendarisk.

Inte så konstigt kanske om man både slår ut en bit av en tand på mikrofonen och datorn går i golvet under duetten Inga E som vi E så att den delas upp i tre delar. Till skillnad mot vad duon verkade tro då de möttes av höga bu-rop när de försökte ge upp med ett ”Ni vill väl ändå inte höra den här låten?”.

Till min stora besvikelse faktiskt. Det var en låt  jag verkligen såg fram emot att få höra.

Julia Spada är med och gästar på skivan som släpps i höst, så är också Rebecca & Fiona i Vita Bergens Klockor, en klockren (!) hit som släpptes för bara några dagar sen.

Temat i Little Jinders svenska låtar är något de flesta av oss känner igen oss i.
Att vilja ha nån som vill ha någon annan, och att tycka att den som blir vald är fel fel fel och att ha svårt att släppa taget.
Klassiskt tema som fungerar klockrent och fångar allas öron.

Det märks att Little Jinder är mycket tryggare i sina engelska låtar.
De framförs med mycket mer tyngd och styrka än de svenska.

Det är väl bara att ge den svenskspråkiga nakenheten sin tid.
För sen kommer tryggheten i det också. Precis som i den genomskinliga kjolen.

Little Jinder – du är Ingen Ful och Tråkig Tjej.
Vi gillar dig!

(Och ser fram emot skivsläpp i höst!)