Linnros och Adams-Ray på samma scen med ny låt

Daniel Adams-Ray
Gröna Lund, Stockholm
2016-09-22

Vi tar slutet först.

Daniel Adams-Ray har precis avslutat sin turnéavslutning med en dundrande version av Gubben i lådan och tagit med sig kompbandet av scen. Men kvällen är inte över.

Till dramatisk musik och med scenen fylld av rök hissas långsamt en ny backdrop längst bak på scenen. Där är Daniel Adams-Ray inte ensam. Där står han med armen kring Oskar Linnros. Den andra halvan av vad som en gång var Snook. Jublet vet naturligtvis inga gränser.

De två herrarnas namn ackompanjeras därbak på scenen av dagens datum och fyra ord – Sitter på en dröm.

Det dröjer naturligtvis inte lång tid förrän båda två står på scenen och ackompanjerade av en drös trumslagare och pyroteknik bränner av vad som visar sig vara en splitter ny låt. Bombastiskt och finstämt arrangerade Sitter på en dröm (som samtidigt kommer ut på Spotify).

Linnros är så övertänd att han ensam hade kunnat knäcka som pyroteknik och Adams-Ray som redan har en timmes showande under västen kommer upp ur den svacka som tyvärr är det ordinarie setets andra halva. Det skrivs historia.

Duon går ut med en smäll och en världspremiär som lämnar publiken så häpen och tagen att känslan att det känns som ett rån att inte kasta in en Inga problem eller Mr Cool när herrarna ändå står på samma scen och uppenbart har grym feeling förmodligen inte infinner sig förrän på Djurgårdsfärjan hem.

Den stora frågan som hänger i luften på ett ruggigt Gröna Lund efteråt är naturligtvis vad händer nu? Kommer duon att göra mer musik tillsammans?

Det återstår att se. Men innan det överraskande pr-spektaklet knöt Daniel Adams-Ray alltså ihop sin sommarturné på ett klart godkänt sätt. Första halvan av spelningen är riktigt stark med ett kompband som nött mycket asfalt tillsammans den här sommaren och låter därefter. Det är ruggigt tight och rytmiken är underbar. Allra bäst är Isabel som svänger värre än vad den där slänggungan mittemot scenen någonsin kommer att kunna göra.

Adams-Ray är en duktig livesångare och gödslar med hits tidigt, till den engagerade publikens stora jubel. Baksidan med den starka öppningen är emellertid att den andra halvan av konserten känns lite mer tungrodd. Fram till avslutningen.

För hur orättvist det än kan tyckas att döma en spelning efter en enda låt är det avslutningen som kommer att leva kvar i publikens minne.

Linnros och Adams-Ray på samma scen. Med en ny låt. Resten är ännu höljt i dunkel.

Rytmen! #danieladamsray #grönanlive

Ett filmklipp publicerat av Mikael Mjörnberg (@mjornberg)