Idag släpper Kvit sin lysande ep ”Earth to Earth”. Tre spår bångstyrig rockmusik som är både ful och snygg på samma gång och som precis som bandet vägrar vara till lags.
Drefvet gav orkestern pennan och fick följande tillbaka.

”Vi är Kvit. Men de anser att vi står i skuld. Föddes vi inte alla nakna? Vem var här först? Jorden var tom en gång. Nu är vi alla fulla av skit. Pesticider. E 211. Ta den här sprutan. Det här pillret får dig att glömma. Tid är pengar. Skynda dig. Billigt. Mycket. Köp. Låna. Tillväxt och pyramider. Men vem äger dig? Rösta. Åtta nyanser av brunt. Det är din skyldighet. Rättigheter? Ställ dig i kön. Trängas. Knuffas. Men inte prata. Farligt. Vi är olika. Dom och vi. Vi mot dom. Öst och väst. Nord och syd. Men var inte jorden rund? Höger om. Ett led. Marsch. Globalisering. Normalisering. Exploatering. 1%. IBRD. IDA. IMF. Tio horn. Sju huvuden. 7 400 000 000 vattendroppar. Ett hav. Det universella lösningsmedlet. Kan vi prata om det?”

Kvit – Earth to Earth EP

Om skribenten

Mikael Mjörnberg
Chefredaktör

Numer profilerad hockeyskribent hos bland annat Hockeysverige och HockeyNews med en bakgrund som musiknörd hos till exempel Slavestate, Folkbladet och Joyzine. Blir glad djupt in i själen av att få glömma puck och klubba och skriva om toner och artister med jämna mellanrum. Musik är det bästa knarket.

Liknande inlägg