Jessica Falk har ordet

Det har alltid varit pianot och jag. Mamma tyckte jag skulle få ett piano när jag var 7 år och pappa hatade det från första början. De var verkligen varandras motsatser. Pappa sa alltid att jag skulle sluta spela och varje gång han sa det så tänkte jag: -Sluta? Varför ska jag sluta spela när det är det bästa jag vet? Aldrig i livet, gubbe!

Det kan låta hårt, men faktiskt så var det pappa som lärde mig att stå upp för mig själv och vad jag ville. Egentligen ska man ju inte behöva det, men idag kan jag se den livserfarenheten som en tillgång. Mamma hon kommer alltid vara min största inspiration med den livsglädje hon spred trots många motgångar. Det har jag försökt förmedla till min dotter Rocky sedan hon föddes. -Gör vad du vill, bara du blir lycklig har jag alltid sagt.

Det finns alltid människor som har åsikter om hur vi är, vad vi gör och hur vi lever. Ingen äger ju en annan människa. Jag har alltid gått min egen väg ända sedan jag var liten och det har väl varit provocerande för en hel del. Men jag kan bara vara mig själv i allt, annars är det inte jag. Jag har testat mig på alla varianter tills jag hittade mig själv.
I en tid av #metoo och #allavi så känns det viktigt att lyfta fram hur det kan vara i skolan för ungdomar när man lever med en funktionsvariant. Min dotter Rocky fick gå den hårda vägen med vuxnas trakasserier och exkludering från sin skola under 5,5 år då hon inte fått någon utbildning trots att hon är 15 år.

Anledningen är att hon råkade ut för en olycka 2012 och drabbades av en lätt hjärnskada som inte syns och har inget med begåvning att göra utan mer kognitiv problematik.
Några vuxna bestämde sig för att inte tro på Rockys skada och har spridit rykten, hotat och försökt på alla sätt sänka Rocky och oss.

I oktober i år fälldes en stalker för ofredande efter att ha trakasserat oss länge eftersom han inte trodde på skadan. 
Därför känns det fantastiskt att få släppa Rockys och min duett och musikvideo som skapades under en tid då hon inte fick möjlighet att gå i skolan. Under den här tiden skrev jag massor av låtar som hon skrev körstämmor till och redigerade egna videos. Det känns fantastiskt att föra fram vårt budskap i MAKE A CHANGE för att barn och ungdomar ska få leva sitt liv som den person dom är. Det är viktigt att fokusera på det som man kan göra och inte hitta allt som inte funkar. Var snäll – alltid.
Life is for the living – Just Do It!

Den här julen kommer att bli underbar och jag älskar att leva mer än någonsin. – Önskar er alla samma jul- och livsglädje och jag önskar er en alldeles alldeles underbar, och God jul!  
Massor av julkramar 
Jessica