Håkan Hellström höll på att driva idrottsklubb i konkurs

I helgen tar Håkan Hellström sin hemstad med storm när han fyller Ullevi till bristningsgränsen två gånger om.

Det talas om 140 000 i publiken över helgens två spelningar. Fantastiska siffror. Men trots sin storlek (som artist) har det inte varit guld och gröna skogar och pengaregn överallt där Håkan Hellström dragit fram.

År 2006 var han en duktigt etablerad artist som året innan lämnat inte mindre än två album efter sig – ”Ett kolikbarns bekännelser” och ”Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått”. Det tänkte ishockeyklubben IK Oskarshamn som just fått en ny flådig arena slå mynt av. Att anordna konserter i den nya hallen och göra lite snabba friska pengar skulle väl inte vara några konstigheter. Det höll på att sluta i katastrof.

Så här inför den hysteriska Håkan-helgen publicerar Oskarshamns-Tidningen ett dokument där de berättar historien om hur konsertsatsningen höll på att driva föreningen i konkurs. Trots att han drog fulla hus på andra platser runt om i landet lyckades den göteborgska spjuvern inte charma publiken i Oskarshamn.

– Under tusen personer var det i alla fall, det är jag ganska säker på, säger föreningens nuvarande klubbchef Martin Åkerberg till tidnigen.

Drefvet rekommenderar er att läsa dokumentet om hur konserten med Håkan Hellström (som faktiskt recenserades i Joyzine av nuvarande Drefvet-skribenten Christian Stenbacke) höll på att driva ishockeyklubben IK Oskarshamn i konkurs. En historia om en lokalbefolkning som inte sluter upp, prissättning efter kapacitet och de långtgående konsekvenserna av en ynka misslyckad konsertsatsning. Läs det läsvärda reportaget här: http://www.barometern.se/sport/dokument-hakan-hellstrom-holl-pa-att-sanka-ik-oskarshamn/